Sinds 1 september 2017 is de prachtige woon/werkplek van Geefeconomie te vinden in Nederhemert-Zuid (ook wel ‘t Eiland genoemd) De plek is onoficieel omgedoopt tot ‘De Stroom’. Deze naam is gekozen vanwege de ligging tussen de rivieren in zeer waterrijkgebied en als metafoor voor het leven in een geefeconomie, het stroomt, letterlijk in de stroom leven.

Het pand is een geweldig opgeknapte grote na-oorlogse woonboerderij met een grote woonkeuken, een ruime multifunctionele woonkamer die ook kan dienen als filmzaaltje, workshopruimte, open space-space en pingpongplek. Daarnaast is er een studeerkamer aan de voorkant van het huis. Op de bovenverdieping zijn drie slaapkamers die als gastenkamers dienen en twee badkamers met toilet. Daarnaast is er een vide die gebruikt wordt als loungeplek en bibliotheek. Beneden is de slaapkamer van Robbert, Petra en Doris. Het is dus echt een woon/werkplek. Er wordt geleefd, door ons, en door een ieder die zin heeft om mee te leven. En er wordt gewerkt, gebouwd, gecreëerd….aan een tuin, aan het huis, maar ook aan duurzame initiatieven en projecten. En ook wordt er gerust, geluierd en bezint wanneer dat nodig is.

De woonboerderij staat op een stuk grond van ongeveer een hectare dat op dit moment, op de voortuin en een aantal fruitbomen na, nog onontgonnen gebied is. De uitdaging en uitnodiging is om hier in de komende maanden een permacultuur/natuurtuin van te maken. Een deel van de tuin zal openbaar worden (pluktuin/buitenbieb/picknicktafel/ontmoetingsbankjes) en een deel zal meer privé zijn voor de bewoners en gasten van De Stroom. In het privégedeelte zal een moestuin worden aangelegd, waarvan de opbrengst gebruikt al worden voor de gasten in De Stroom, maar ook gedeeld zal worden met buurtgenoten en passanten.

In een geefeconomie staat samen bouwen, onvoorwaardelijk geven en delen, je talenten inzetten en nieuwe ervaringen opdoen centraal. Dit betekent dat wij de potentie en plannen die wij hebben voor zowel het huis als de tuin, graag samen met anderen willen uitvoeren. En ook graag samen met anderen nog meer plannen maken…ruimte genoeg! De plek is dus eigenlijk een uitnodiging aan een ieder die behoefte voelt om te komen. In eerste instantie niet om iets te doen, maar vooral om te ontmoeten. Om elkaar te ontmoeten, om de geefeconomie te ervaren en om jezelf te voelen. Het is een plek waar reuring is, waar samen geleefd wordt, waar mooie dingen georganiseerd worden. Denk aan kampvuursessies, schrijfworkshops, retraites en heidagen.

De plek en Robbert en Petra zijn enkel faciliterend, wij nodigen je uit om gebruik te maken van De Stroom en mooie dingen te organiseren! Dus mocht je ideeën hebben die je graag ten uitvoer zou willen brengen en je denkt dat De Stroom daar een ideale plek voor is, neem dan contact met ons op, wij zouden het heel leuk vinden om samen te creëren en organiseren!

Om op de hoogte te blijven van wat er allemaal gebeurt in De Stroom kun je Geefeconomie ook volgen op Facebook en Instagram.