Selecteer een pagina

De meeste grote ideeën voor geefeconomie sudderen al een tijd, die hebben Robbert en ik al jaren op de plank liggen, tot de tijd rijp is.

Afgelopen weken heb ik intensief contact gehad met een aantal mensen, voornamelijk via Instagram. Er ontstond verbinding en er werd gegeven en ontvangen. Het contact was echt, open, kwetsbaar en warm.

Tegelijkertijd zijn we met een idee bezig voor een nieuw bank, Bankvanwaarde. Een bank waarin onvoorwaardelijk geven en ontvangen centraal staat. Een bank die projecten en mensen ondersteunt die bijdragen aan een mooie, liefdevolle wereld. Waarin samen wordt gecreerd, vanuit verbinding en vertrouwen.

En nu is het dus tijd om het idee wat al jaren ligt te wachten tot uitvoering te brengen. Het is tijd om een online community te starten. Een community waarbij mensen kunnen zijn, kunnen delen, geven en ontvangen. Niet van materieel, maar van immateriële waarde. Waar ruimte is voor creatie, voor kwetsbare vragen, voor bekrachtiging en vooral verbinding.

Social media is niet erg geefeconomisch, het werken met algoritme en het verzamelen van zoveel mogelijk volgers om maar bereik te hebben klopt niet zozeer voor ons. Een kleinschalig platform waarbij mensen met elkaar in gesprek kunnen, waarbij wij kunnen delen en vertellen over geefeconomie voelt veel kloppender. Liever vijf mensen die meebouwen aan geefeconomie hier op aarde dan duizenden online volgers in the cloud.

Ik ben nog aan het voelen voor een naam: geefeconomie community, community van Waarde, geefeconomie netwerk…wat vind jij passend of heb je zelf een ingeving voor een naam?

Ik ben eerst nog bezig om de website te vernieuwen zodat we vandaaruit verder kunnen bouwen aan de community en aan Bankvanwaarde. Ik hou jullie hier natuurlijk op de hoogte. En mocht je bij dit eerste bericht al voelen ‘ik wil erbij!’, stuur me dan een bericht (of meld je aan voor de nieuwsbrief via de website).