Sinds 1 september 2017 is de prachtige woon/werkplek van Geefeconomie te vinden in Nederhemert-Zuid (ook wel ‘t Eiland genoemd) De plek is onofficieel omgedoopt tot ‘De Stroom’. Deze naam is gekozen vanwege de ligging tussen de rivieren in zeer waterrijk gebied en als metafoor voor het leven in een geefeconomie, het stroomt, letterlijk in de stroom leven.

Het pand is een geweldig opgeknapte grote na-oorlogse woonboerderij met een grote woonkeuken, een ruime multifunctionele woonkamer die ook kan dienen als filmzaaltje, workshopruimte, open space-space en pingpongplek. Daarnaast is er een studeerkamer aan de voorkant van het huis. Op de bovenverdieping zijn drie slaapkamers die als gastenkamers dienen en twee badkamers met toilet. Daarnaast is er een vide die gebruikt wordt als loungeplek en bibliotheek. Beneden is de slaapkamer van Robbert, Petra en Doris. Het is dus echt een woon/werkplek. Er wordt geleefd, door ons, en door een ieder die zin heeft om mee te leven. En er wordt gewerkt, gebouwd, gecreëerd….aan een tuin, aan het huis, maar ook aan duurzame initiatieven en projecten. En ook wordt er gerust, geluierd en bezint wanneer dat nodig is.

De woonboerderij staat op een stuk grond van ongeveer een halve hectare dat op het moment dat wij hier kwamen wonen, op de voortuin en een aantal fruitbomen na, nog onontgonnen gebied is. De uitdaging en uitnodiging is om hier in de komende jaren een permacultuur/natuurtuin van te maken. Een deel van de tuin zal openbaar worden (pluktuin/buitenbieb/picknicktafel/ontmoetingsbankjes) voor buurtgenoten en passanten om gebruik van te maken. 

In 2018 hebben wij een deel van de tuin om weten te toveren tot moestuin (ongeveer 80 vierkante meter), daarnaast hebben wij ongeveer 20 fruit- en notenbomen geplant, een bessenveldje aangelegd met kruisbessen, rode bessen, zwarte bessen, frambozen en bramen. Op dit moment (voorjaar 2019) hebben wij een apart veldje voor aardappelen en maïs ontgonnen en planten wij leifruitbomen aan de noordkant van het huis. Vanaf half maart beginnen wij met het zaaien van oa uien, wortelen, kool, bonen, sla, postelein en nog veel meer biologische groenten. Een deel gebruiken wij zelf om op te eten en het overige deel geven wij weg aan vrienden, buren en passanten.