Een plek van geefeconomie dat is een bijzondere plek. Het woord ‘plek’ is eigenlijk te klein voor wat dat is. Als je bij Geefeconomie bent, ben je in een andere wereld. Er gelden andere waarden, er gelden andere omgangsvormen en andere principes. Eigenlijk is het een wereld waarin alles tegengesteld is aan hoe het er in de buitenwereld aan toe gaat. In een geefeconomie leef je in de stroom. in de rest van de samenleving leef je meestal in de waan van de dag. Twee uiterste. Als je bij ons komt is er overvloed, rust, ruimte.

In een geefeconomie is alles anders, werkt alles anders. Dit is zichtbaar in ons dagelijks leven. Als wij opstaan weten we niet hoe de dag zich zal ontvouwen. Als het regent ontstaan er andere dingen gedurende de dag dan als de zon schijnt. En als de zon schijnt ontstaan er andere dingen gedurende de dag dan als het heel heet is. 

Vanuit ontspanning en afstemming kiezen wij wat goed voelt om te doen. Wat is goed voor mij, wat is goed voor jou, wat is goed voor iedereen? Vanuit openheid en vrijheid is alles mogelijk. Het leven in een geefeconomie is eenvoudig, omdat er geen verwachtingen zijn, geen zaken die ‘moeten gebeuren’. Er is ruimte om in het moment te kiezen voor wat goed is voor iedereen.

In harmonie met de natuur creĆ«ren wij overvloed. Door elke dag te geven wat we hebben ontstaat er in een korte tijd overvloed en harmonie. Zowel binnen als buiten. De natuur is overvloedig, daar hoeven wij alleen maar in mee te bewegen.