Speelgoed is macht ;)

Aan hoe mensen met hun spullen omgaan zie je precies hoe ver ze af zijn van een gelukkig en vrij leven. Vrijheid en geluk zit hem nooit in spullen, dus gehechtheid aan spullen houdt je af van een vervuld en gelukkig leven.

Spullen hebben geen waarde voor mensen. Als je kijkt naar de menselijke natuur is het heel onlogisch dat er mensen zijn die gehecht zijn aan spullen. Je leven begint en eindigt zonder spullen, dus hoe omkomt het toch dat mensen in de tussentijd spullen wel belangrijk maken?

Kinderspeelgoed is een mooi voorbeeld hiervan. Wij komen mensen tegen die zoveel speelgoed bij zich hebben dat andere kinderen daar niet mee mogen spelen. En we komen mensen tegen die zo weinig bij hebben dat iedereen er mee mag spelen.

We komen mensen tegen die zo gehecht zijn aan het speelgoed van hun kinderen dat zij hun kinderen leren dat niemand anders er mee mag spelen dan hun eigen kinderen. En we komen mensen tegen die zo vrij zijn dat ze er blij van worden als andere kinderen met hun speelgoed spelen.

We komen kinderen tegen die als je maar naar hun speelgoed kijkt al roepen dat het van hun is en dat je er niet aan mag komen. En we komen kinderen tegen die met hun speelgoed komen aandragen om er samen mee te spelen.

Die groep onvervulde, hebberige kinderen zijn ook zonder hun leuke, grote hoeveelheid aan speelgoed niet de leukste kinderen om mee te spelen. Want waar hebberigheid en bezit de boventoon voert kan vrijheid en dus vrij spelen niet bestaan. Het is het één of het ander. Of je deelt en speelt, of je houdt vast en zit vast. Welke van de twee kies jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *