Selecteer een pagina

Twee maanden geleden lanceerden wij het videoportret over ons leven in een geefeconomie. Het is een prachtig en kwetsbaar portret geworden waarin je in 37minuten als kijker wordt meegenomen langs verschillende onderwerpen die essentieel zijn in een geefeconomie én haaks staan op hoe daar met die onderwerpen wordt omgegaan in het kapitalisme. Ik ben veel aan het woord en Doris is veel in beeld.

In eerste instantie was het videoportret voor iedereen zichtbaar via onze website. Na een paar weken, net voordat we met twee interviews in de media kwamen, voelde ik ineens de kwetsbaarheid van ons verhaal en de beelden die daarbij gekozen waren heel sterk. En ik weet hoe er met kwetsbaarheid wordt omgegaan in de andere wereld.

Ik voelde ineens dat niet iedereen zomaar onze kinderen mocht zien, dat niet iedereen zomaar Doris haar ontwapenende spel mocht aanschouwen en dat niet iedereen zomaar vrij zou mogen kijken met een gesloten hart. Het mocht alleen nog te zien zijn voor mensen die echt interesse hadden, die zelf de moeite zouden nemen om ons te benaderen om het portret te kunnen zien.

We besloten om het portret op aanvraag vrij te geven. Iedereen die dat wil kan ons een bericht sturen om het portret te zien en krijgt dan de link.

Na de artikelen over ons op AD.nl en Linda.nl werd het portret vaak aangevraagd. Maar lang niet door iedereen die onze website bekeek. Ik denk dat ongeveer 10% van de mensen die onze website bezocht de interesse hadden om het portret te zien. En dat is tof!

Het voelt heel goed dat mensen zelf moeite moeten doen, dat is voor iedereen met een snelle online veroordeling al teveel. Van meer dan de helft van de mensen die het portret bekeken kregen wij een (vaak uitgebreide) reactie terug. De kwetsbaarheid werkt, als die aan de andere kant gezien wordt. Dan is het heel erg verbindend en uitnodigend!

Het videoportret is nog steeds te zien op aanvraag, dus als je het nog niet gezien hebt mag je dit bericht als een uitnodiging interpreteren 🙂