Veel mensen denken nog steeds dat het in een geefeconomie draait om leven zonder geld. Dat was namelijk het begin van de ontdekkingsreis van Robbert, dat hij al zijn spullen weggaf en een tijd als nomad zonder geld leefde. Om zo te ontdekken of overvloed en onvoorwaardelijk geven bestaat. Maar dit is ondertussen zeven jaar geleden en in de jaren daarna hebben we nog veel meer ontdekt, zonder en met geld.
De kern van geefeconomie gaat over overvloed. Over dat er altijd van alles genoeg zal zijn, zolang je je eigen pad volgt en vertrouwt op die overvloed. Het gaat over het hebben van alle ruimte, alle vrijheid, alle tijd, alle energie om echt te kunnen leven. Daarbij hoort dus dat je onafhankelijk wordt van zaken buiten jezelf. Er is geen behoefte aan bezit, dus ook niet aan bezit van geld. Het mag er zijn, en als het er niet is zijn wij nog steeds vervuld en waardevol. En leven wij nog steeds in een geefeconomie, volgen wij nog steeds ons eigen pad.
De stap naar leven in een geefeconomie hoeft dus niet een leven zonder geld te zijn. Het begint bij uit je eigen patronen stappen en in het gevoel stappen dat jij er als mens gewoon mag zijn. Dat je enkel handelt vanuit het gevoel dat je waardevol bent. Dan maakt het niet meer uit wat je ‘hebt’. Dan is alles wat er is gewoon genoeg.