LEZINGEN EN WOKRSHOPS
Op deze pagina lees je meer over ons als sprekers, kun je zien waar onze expertise ligt en hoe je ons kunt benaderen als je ons wilt vragen als key-note speaker, cocreator of workshopleider.

ROBBERT VESSEUR (1985)

The secret of change is to focus all your energy, not on fighting the old, but on building the new.

SOCRATES

over robbert

In december 2011 nam Robbert ontslag als vermogensadviseur bij Triodos bank om zijn eigen visie in de wereld te zetten. Met zijn ‘Geefeconomie’ ziet hij een hele nieuwe wereld voor zich, waarbij onvoorwaardelijk geven en ontvangen centraal staan. Na zijn ontslag kwam hij tot het inzicht dat een visie alleen niet genoeg is om de wereld te veranderen, je zult ook moeten handelen naar dat waar je in gelooft. Hij zette zijn eerste stappen in een leven in Geefeconomie door zijn huurhuis op te zeggen, zijn spullen onvoorwaardelijk weg te geven en een half jaar zonder geld te leven.

Jaren leefde hij samen met zijn vrouw Petra als moderne nomaden, in de overtuiging dat je niets hoeft te bezitten om gelukkig te zijn en dat je geen huis hoeft te hebben om elke dag onderdak te hebben. Er kwam een prachtige overvloedige Geefeconomieplek waar iedereen welkom was en volop kon experimenteren met de beginselen van een Geefeconomie.

Door jaren aan de zijlijn te staan van het kapitalistische systeem, heeft Robbert enorm veel inzicht in hoe het huidige systeem werkt en waarom het niet duurzaam is. Met Geefeconomie heeft hij een krachtige, doordachte visie in handen, en door keuzes te maken die passen bij die visie heeft hij een schat aan ervaring en overtuiging dat het echt anders kan in en voor de wereld.

Een hoopvol perspectief
Sinds 3,5 jaar woont Robbert met zijn vrouw Petra, zijn dochter Doris, zoon Iza en hond Lobi fulltime in een camper. De afgelopen jaren verbleven zij in Portugal, waar zij ook 1,5 jaar off grid in een bos woonden. Nu zijn zij terug in Nederland en is Robbert klaar om de wereld mee te nemen in een hoopvol perspectief en hoe dat perspectief werkelijkheid kan worden als we durven te gaan handelen.

Expertise

Leven zonder geld, (Nieuwe) economie, Duurzaamheid, Onvoorwaardelijk geven en ontvangen, Geldsystemen, Krachtig leiderschap, Systemisch werk, Maatschappelijke verandering, Sociale Innovatie

w

In te huren voor...

Lezingen, masterclasses, key-notes, gastcolleges, workshops en cocreatiesessies (samen met Petra).

Prijsindicatie

€2250,-

Mocht je Robbert willen boeken als spreker of vragen hebben over een mogelijke samenwerking, stuur dan een mail naar robbert@geefeconomie.nl.

Of kijk op de contactpagina voor andere contactgegevens.

Petra smolders (1981)

Rather than love, rather than money, rather than fame, than faith, than fortune, give me truth.

THOREAU

over petra

Toen Petra in 2012 Robbert ontmoette, werd zij gegrepen door de visie van Geefeconomie. Petra ontdekte dat als mensen gaan handelen naar dat wat ze voelen en weten de wereld een fijnere plek wordt. Daar handelt ze sindsdien altijd compromisloos naar. Met haar intuïtieve inborst en krachtige extraverte aard neemt zij mensen mee in het ontdekken van wat er allemaal mogelijk is buiten ‘the box’.

Haar onderwijsachtergrond in combinatie met het buiten de lijntjes kleuren hebben geleid tot een stevige visie op Natuurlijk Leren en onvoorwaardelijk ouderschap. Deze visie brengt zij elke dag in de praktijk voor en met haar kinderen, die niet naar school gaan. Zij schrijft regelmatig over thuisonderwijs, natuurlijk leiderschap en bewustzijn.

Op het moment dat Petra besloot om samen met haar man Robbert in een Geefeconomie te gaan leven, kon zij van afstand kijken naar het huidige kapitalistische systeem. Deze afstand, die ze zelf wel eens benoemd als ‘de kloof’ heeft haar laten zien hoeveel houvast mensen hebben aan zaken die niet duurzaam, gezond of helpend zijn in het leven. Met haar scherpte weet zij feilloos de vinger op de zere plek te leggen en daarmee mensen uit te nodigen en uit te dagen om eens een ander perspectief in te nemen.


Durf te leven!

Petra woont sinds 3,5 jaar in een camper samen met haar man Robbert, dochter Doris, zoon Iza en hond Lobi. Zij hebben lange tijd in Portugal doorgebracht en daar genoten van het ‘off the grid’ leven in de natuur. Nu zij terug is in Nederland kan ze niet wachten om de wereld uit te dagen om meer buiten die lijntjes te kijken, voelen en ervaren. Daarin is zij doortastend en prikkelend, met haar altijd aanwezige lach!

Expertise

Natuurlijk Leren, Duurzaamheid, Sociale Innovatie, Vernieuwend onderwijs, Onvoorwaardelijk ouderschap, Nieuwe wereld, Maatschappelijk verandering, Persoonlijke ontwikkeling, Leiderschap&Autonomie

w

In te huren voor...

Masterclasses, gastcolleges, workshops en cocreatiesessies.

(Vaste) columinst.

Prijsindicatie

€2000,-

Enthousiast geworden? Boek Petra dan voor een cocreatiesessie! Ook andere goede ideeën voor samenwerking zijn welkom! Stuur een mail naar petra@geefeconomie.nl.

Of kijk op de contactpagina voor andere contactgegevens.

GEEFECONOMIE IN DE MEDIA

Sinds 2011 kwamen wij zeer regelmatig in de media. Hieronder kun je diverse stukken lezen of andere media uitingen bekijken.

AD Magazine

‘Al het bezit in twee tassen’

30 en nooit meer bezit

Aflevering van Powned op NPO3

Nederlands Dagblad

De vergeten economie van Jezus

Kunstwerk 'Nooit meer werken'

Kunstwerk over Geefeconomie

VolZin

‘De ziel moet terug in de economie’

MaatschapWij

Gastblog over Natuurlijk Leren

AD

‘Geef alles weg en leef in luxe’

Fransiscaans maandblad

Het beste van onszelf geven

Ontmoet ons in deze podcasts in beeld en geluid voor meer verdieping in een leven in vertrouwen en overgave

Robbert te gast bij de podcast
Nieuwe Geluiden

Petra bij Radio Gletsjer
(de eerste 60 minuten)