“Ik voel me niet goed bij het werk wat ik nu doe. Eigenlijk zou ik mijn droom willen volgen. Maar hoe doe ik dat? Ik heb wel geld nodig om mijn boodschappen en hypotheek te betalen. Ik zal hier voorlopig wel werken… Laat ik hopen dat ik ooit de Staatsloterij win!” Kijk om je heen. Veel mensen zitten gevangen in deze onzichtbare kooi.

Geld heeft een bovennatuurlijke rol gekregen in onze samenleving. We nemen keuzes op basis van geld. Onze economie is onze nieuwe en grootste religie. De bank is onze nieuwe kerk. En geld is onze nieuwe God. De onzichtbare hand van de economie houdt ons stevig vast.
Hoe kan het bestaan dat wij geen klimaatakkoord bereiken voor de bescherming van Moeder Aarde? De natuur zit vol met liefde. Kunnen we de natuur beschermen en liefhebben?

Hoe kan het bestaan dat maar zeer weinig mensen hun droom volgen? Mensen zitten vol met talenten en liefde. Kunnen we mensen de ruimte en het vertrouwen geven om hun dromen te leven?
Natuurlijk kan dit allemaal; we hebben het allemaal zelf in de hand! We hebben geld zelf uitgevonden. Dus we kunnen geld ook zelf heruitvinden. Laat geld de mens dienen!

Geld is Liefde
Een nieuwe samenleving waarin geluk en liefde centraal staan is mogelijk. Het huidige kapitalisme is een systeem wat moet groeien. Dit gaat tegen alle natuurwetten in. Maar we kunnen hier ook gebruik van maken. Op dit moment gaat de groei ten koste van menselijke waarden en ten koste van de aarde. Wanneer geld echter pure liefde vertegenwoordigt, wanneer Geld=Liefde werkelijkheid is, levert dit een wereld op vol met gelukkige mensen, waarin liefde en geluk kunnen floreren. In deze nieuwe situatie kan het kapitalisme doorgroeien, omdat daarmee het geluk van alle mensen groeit.

Er is naar aanleiding van de financiële crisis 7.700.000.000.000 euro in de economie gepompt. Stel je toch eens voor dat er 7.700.000.000.000 Geluk of 7.700.000.000.000 Liefde de economie wordt ingepompt.

Geld is Liefde; wat betekent dit in de praktijk. Een economie waar liefde floreert, is een economie waar geven centraal staat. Wanneer we een brood kopen, vindt er altijd een transactie plaats. De bakker geeft het brood aan de klant en de klant betaalt de bakker geld. Wanneer we kijken naar de pure waarde die wordt toegevoegd aan de samenleving, is dat alleen het brood welke de bakker aan de klant geeft. Een liefdevolle samenleving betekent in dit geval dat er geen geld aan te pas komt en dat iedereen zijn/haar droom kan volgen en hiermee zijn/haar talent kan geven aan de samenleving zonder dat daar iets tegenover moet staan.

Graag zou ik in de praktijk ervaring opdoen met een dergelijke economie. Vervolgstappen gaan er zeker komen. Mocht je geïnteresseerd zijn om naar aanleiding van dit stuk te reageren, laat het me weten.

Robbert

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven