Een paar weken geleden is mijn IPhone kapot gegaan. Hij is niet verzekerd en dus zou het me veel geld gaan kosten om hem te laten maken.

Ik ben naar de winkel gegaan om te vragen wat ik het beste kon doen. De verkoper gaf aan dat het niet de moeite waard was om mijn IPhone te laten maken. Ik kon beter wachten tot mijn contract afgelopen was en dan gewoon een nieuwe telefoon uitzoeken.

Vervolgens fietste ik naar huis en het zat me niet lekker. Ik dacht aan de Stichting Fairphone (www.fairphone.com). Zij laten zien dat het veel werk het kost om onze mobiele telefoons, smartphones en andere electronica te maken. Bovenal zijn de arbeidsomstandigheden waarbij de gebeurt mensonwaardig. Ik kan toch niet aan dit spel mee blijven doen? Kan ik mijn IPhone niet laten maken of misschien zelfs zelf weer maken?

Eenmaal thuis ben ik op internet gaan speuren en al snel vond ik de winkel www.appledoc.nl. Nadat ik in mijn e-mail had uitgelegd wat er mis was met mijn telefoon kreeg ik een mail terug hoe ik hem zelf kon maken. Daarnaast was er ook de mogelijkheid om langs te komen of om hem op te sturen.

Ik besloot zelf mijn IPhone te gaan maken na het bekijken van het filmpje op Youtube. De volgende dag had ik mijn nieuwe Dock Connector voor mijn Iphone in huis. Ik heb mijn IPhone open geschroefd, keurig netjes de stappen gevolgd en…. Ja hoor, binnen een half uur heb ik zelf mijn IPhone gerepareerd.

Fijn dat ik het zelf heb kunnen doen, maar bovenal fijn dat ik niet weer een nieuwe telefoon nodig heb welke ten koste van mens en natuur wordt gemaakt. Bedankt mensen van Fairphone en bedankt mensen van Appledoc. Dit maakt me blij :-))

Wanneer mijn telefoon echt niet meer te maken is, verwacht ik dat het initiatief van Fairphone zoveel inspiratie heeft gegeven dat er een nieuwe, volledig eerlijke telefoon bestaat.

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven