In de natuur is altijd synergie. Alles werkt samen waardoor er overvloed ontstaat. Waardoor er meer komt dan dat er was. Waardoor 1 en 1 samen 3 wordt.

Afgelopen week werd er een aantal keer over ons geschreven. Bij een aantal media voelde ik geen synergie. Daar was het een simpele optelsom die tot niets meer leiden. De één heeft een platform, de ander een goed verhaal. Het verhaal wordt gepubliceerd op het platform. De één heeft content, de ander exposure. 1+1=2. De waarde blijft hetzelfde, er wordt niets in de wereld gezet, er ontstaat geen verbinding en dus geen creatie.

Het voelt niet meer kloppend als dat gebeurt. Het voelt loos. Waarde loos. Wij geloven in dat iedereen het beste van zichzelf geeft. En dat iedereen die dat doet dus in verbinding is met elkaar. En door die verbinding onstaat creatie, omdat je samen wilt bijdragen aan een mooie wereld. En als dan iedereen iets unieks geeft dan krijg je dus overvloed. Dan ontstaan er dingen die er eerst niet waren. Dan is er synergie, samenwerking vanuit verbinding, creatie met elkaar in vertrouwen. 1+1=3.

Dat laatste gebeurt steeds vaker. Dat er verbinding ontstaat en je voelt dat je samen iets wilt doen, iets wilt neerzetten. Voor de wereld, maar ook voor jezelf en elkaar, omdat het zo leuk is om in vertrouwen samen te werken. Om met elkaar te creëren.

Dan worden het platform en het verhaal gelijkwaardig aan elkaar. Dan vallen aantal volgers, jaren ervaring, hoeveelheid bereisde landen of je een BN’er bent weg. Dan zijn er twee mensen die elkaar voor vol aanzien, die allebei snappen dat de wereld zoveel mooier kan en die daar allebei op hun eigen unieke manier samen aan willen bijdragen. Dan is natuurlijkerwijs 1 en 1 samen 3. Omdat alles met elkaar verbonden is. Dan ontstaat er echt overvloed.