Toen we vorige jaar in september het aanbod kregen van Willemijn voor een videoportret waren we direct heel enthousiast! We vertellen altijd graag over onze bijzondere visie en vinden het helemaal geweldig als het initiatief om bij te dragen aan geefeconomie bij de ander ligt.

Dus togen wij voor een paar dagen met de camper naar Deventer en filmde Willemijn ons leven en stelde vragen over onze visie. De vier dagen die we met elkaar doorbrachten waren al een kado opzich. Ze stelde zulke goede vragen, waar Robbert en ik nog lang over na praten. De verbinding was superfijn en de flow gaf zoveel energie.

Willemijn ging aan de slag en hield ons op de hoogte van haar ontwikkelingen maar we hadden geen idee hoe het resultaat er uit zou zien.

Toen we vorige week de eerste versie zagen waren we verbluft, we lachten en ik huilden. We waren er stil van en later praten we honderduit. Wat een geweldig portret, wat een ontroerende beelden van Doris, wat een kracht en blijheid stralen wij uit als gezin, wat een scherpe uitspraken doe ik.

Het proces met Willemijn is heerlijk. En het resultaat, het videoportret is een einde maar ook een begin. We gaan hem binnenkort met de wereld delen, en dat gaat beweging brengen. Waar heen die beweging gaat, geen idee, maar dat het de goede kant op is dat is zeker. Bewegend beeld is toch echt anders dan geschreven tekst. En ons zien bewegen in harmonie met elkaar aangevuld met uitleg over hoe wij de wereld zien is inspirerend, zelfs voor onszelf.

Wij voelen de komende weken in op welke manier dit videoportret, dit kado, de wereld in mag stromen. En wensen dat de wereld hem helemaal kan ontvangen!