Dit is een herplaatste blogpost van Robbert uit 2012.

Al jaren houdt het Paasfeest mij bezig. De ware betekenis van de kruisiging van Jezus heb ik nooit eerder begrepen. Deze Pasen heb ik ontdekt wat het voor mij betekent en ik ben daar heel dankbaar voor.

Ik ben niet religieus, maar ik geloof wel. Ik geloof in God. Mijn geloof hangt echter niet aan één religie. Voor mij zijn alle religies ontstaan vanuit één bron, God. Er is geen religie welke de waarheid in pacht heeft boven de andere religies. Alle heilige boeken hebben echter wel een mooie waarheid van Liefde in zich.
Ik ben christelijk opgevoed en tot mijn twaalfde ging ik naar de kerk. De manier waarop ik bepaalde dingen voelde, zorgde er echter voor dat ik niet meer naar de kerk wilde. Op mij kwam het over alsof het Christendom de enige weg tot de hemel was en dat wanneer je fouten maakt dat je er dan niet mocht komen. Ik voelde me er helemaal niet thuis. Een aantal jaar later overleed een goede vriendin van ons gezin. Zij was zo vol Liefde, maar ze had zich niet aangesloten bij het Christendom. Ik kan vanuit het diepste van mijn hart niet voelen dat er een God is welke oordeelt dat zij dan niet naar de hemel mag. Als dat zo zou zijn, zou God geen Liefde zijn.
Vervolgens ben ik jarenlang niet naar de kerk geweest en ik heb me ook bezig gehouden met andere religies. Ik voelde me nergens thuis, maar toch eigenlijk ook overal wel.
De waarheid van Pasen is voor mij veranderd sinds ik begrijp wat zonde is. Als je het letterlijk vertaalt uit het oude Grieks waarin het Nieuwe Testament geschreven is, betekent zonde dat je het doel mist, zodat zondigen betekent dat je jouw doel van het menselijk bestaan mist. Dus stel jezelf de vraag; wat is mijn doel van het menselijk bestaan?
Om mij heen lijkt het erop dat veel mensen niet kiezen voor datgene waar zij hiervoor zijn. Ze kiezen niet voor hun eigen geluk, voor hun eigen pad, voor hun eigen liefde. Waarom kiezen we dat niet? Ik heb er zelf jaren niet voor gekozen vanuit een angst-gedachte. “Ik zou dat dolgraag doen, maar dat kan toch helemaal niet? Hoe kan ik daar nou genoeg geld mee verdienen?” Nelson Mandela zei ooit:
Our deepest fear is not that we are inadequate.Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.It is our light, not our darkness that most frightens us.We ask ourselves “Who am I to be brilliant,gorgeous, talented, fabulous?”Actually, who are you not to be?You are a child of GodYour playing small does not serve the world.There’s nothing enlightened about shrinkingSo that other people won’t feel insecure around you.We are all meant to shine, As children do.We were born to make manifest the glory of God that is within us.It’s not just in some of us; It’s in everyone.And as we let our own light shine, We unconsciously giveother people permission to do the same.As we are liberated from our own fear,Our presence automatically liberates others. En wanneer mensen niet datgene doen waarvoor ze hier zijn, doet dat zeer. Jezus heeft deze pijn van de zonden op zich genomen. Daarmee zegt Jezus tegen ons allemaal; “Doe wat je altijd al hebt willen doen vanuit jouw Liefde. Geef jouw Liefde aan de wereld, volg jouw pad en je kunt op mij en daarmee op God (de Liefde van de wereld) vertrouwen dat alles dan goed met je zal gaan.”
Jezus, wat ben ik dankbaar dat u de zonden op u heeft genomen. En dat iedereen daarmee vergeven is. Vergeven en vergeten is alles. Iedereen verdient een nieuwe start. Alles is ook voor jou vergeven en vergeten. Wat zou jouw Liefde nu doen? Amen!
Geniet van een mooie Tweede Paasdag!
Een Liefdevolle groet, Robbert