Kerst, het wordt elk jaar minder belangrijk voor ons. Hoe meer we leven in het nu, kiezen voor zingeving en de stroom hoe minder opgelegde momenten gevierd worden door ons.

Verjaardagen, kerst, Pasen, het zijn allemaal betekenisloze moment geworden. Niet zozeer omdat ze werkelijk niets betekenen, maar omdat alle andere dagen zoveel meer betekenis hebben gekregen.

Het gevoel van zingeving en bewustzijn is elke dag groot, niet alleen met kerst. Het gevoel van onvoorwaardelijk liefde zijn en overvloedig geven zijn elke dag aanwezig, niet alleen op een feestdag. Het ritme van samenzijn en in verbinding de dag doorbrengen is voor ons elke dag essentieel, niet alleen met Pasen. Het leven vieren en voor onszelf en elkaar zorgen is elke dag belangrijk, niet alleen als een van ons jarig is.

Heel concreet is dat ook in het geven van cadeautjes. Dat doen we wanneer we daar zin in hebben, niet op bepaalde moment. Als ik iets leuks tegenkom voor Iza of Doris of iets wat Robbert goed kan gebruiken dan koop en geef ik dat, op dat moment. Het voelt niet waardevol om te wachten tot het een bijzondere dag is, want elke dag is zo bijzonder als dat je hem zelf maakt.