Wat maakt het uit voor wie jij bent of de aarde rond is of plat? Wat maakt het uit voor jouw zijn of Corona wel of niet bestaat? Wat maakt het uit voor jouw handelen wie er in de Twin Towers vlogen?

Complotdenkers, ik kan er helemaal niets mee. Niet omdat ik denk dat ik een betere waarheid in pacht heb dan zij, maar omdat alle theorieën zo ver af staan van wie ik ben dat het op mijn leven nauwelijks invloed heeft of de aarde rond is of plat.

Ik snap dat veel complotdenken voorkomt uit een gevoel van totale machteloosheid tegen de gevestigde orde. En dat het tegenovergestelde beweren dan wat die gevestigde orde beweert dus een gevoel van macht geeft, of op zijn minst een lekker gevoel van ‘schoppen tegen’.

Maar maakt het je ook een fijner mens? Ga je op een eerlijkere manier met je buurman om? Ben je authentieker naar je zus? Kun je volwassen en kwetsbaar zijn naar je kind? En durf je liefdevolle krachtige keuzes te maken op je werk?
Laat je, je in het contact met je medemens, met de natuur en met de aarde (de ronde of de platte) van je mooiste kant zien?

Ik zie vaak van niet. Complotdenkers hebben vaak een uitstraling van pijn, van angst, schuld en/of kleinheid. Ze doen alsof ze grootst zijn in hun ideeën, maar echte grootsheid is niet destructief, echte grootsheid saboteert niet. Echte grootsheid is liefdevol, krachtig en authentiek. En als je dat voelt heb je niet de behoefte om een ander dood te wensen of stenen te gooien voor een platte aarde. Als je echt groots bent dan ga je staan voor wat er werkelijk toe doet en waar jij invloed op hebt. Dan focus je op constructief bijdragen aan een mooiere wereld voor ieder mens op deze aarde, plat of rond.