‘De vrouw van de bankier die zonder geld ging leven’

Robbert is de bedenker van geefeconomie. In 2011 zei hij zijn baan op en leefde een tijdje zonder geld. Hij is initiatiefnemer en begon geefeconomie alleen.

Na een klein jaar ontmoetten wij elkaar en begon ons leven samen in geefeconomie. Ik koos voor Robbert en dus koos ik voor een leven in een ander systeem. Ik wist niet precies waar ik aan begon, maar voelde wel dat het klopte en dat ik nooit meer anders zou willen.

Voor de meeste mensen ben ik ‘de vrouw van de bankier die zonder geld ging leven’. Ik wist er vast ook veel vanaf, maar had het niet bedacht. Ik had vast ook mooie stappen gezet maar had geen leven zonder geld ervaren. Ik voelde dat mijn leven in geefeconomie door anderen op minder waarde werd geschat dan dat van Robbert.

Het videoportret maakt daar een einde aan. Ik ben veel meer in beeld dan Robbert, ik vertel heel helder over onze visie. Ik vertel ook over mijn persoonlijke ervaringen van het leven ik een ander systeem dan de norm.

Willemijn (de videomaakster) heeft hiervoor gekozen omdat ik ‘het goed doe op beeld’. Het is dus geen bewuste keuze om mij op de voorgrond te schuiven, het is gewoon ontstaan omdat ik beter op de voorgrond pas dan Robbert.

Het bijzondere is dat Robbert in die eerste paar maanden geefeconomie sterk voelde dat hij iemand nodig had die het podium kon pakken om over geefeconomie te vertellen. Uiteindelijk heeft hij dat ook zelf gedaan en dat was toen heel kloppend voor zijn proces. En nu blijkt hij iemand gevonden te hebben voor wie dat podium heel natuurlijk voelt. En kan ik niet langer energetisch weggezet worden als ‘de vrouw van de bankier die zonder geld ging leven’, maar ben ik ‘de vrouw die in een geefeconomie leeft en daar helder en pakkend over kan vertellen’ 😉

Het is bijna zover! Vanaf komende zondag is het videoportret van 37min. te zien op de website van geefeconomie.