Nu we met de podcast bezig zijn herinner ik mij weer hoe ongelofelijk veel verhalen wij hebben te vertellen. We hebben zoveel meegemaakt en ik kan me zoveel momenten en situaties herinneren die mij inzichten gaven en ervoor zorgden dat ik steeds zuiverder kon kiezen.

Bijvoorbeeld die ene keer dat ik liftend naar Berlijn ging en daar een hotel had geboekt. Het liften ging voor geen meter en ik kreeg een overnachting aangeboden op een binnenvaartschip in Hamburg van een Nederlands gezin. Ondanks dat het laat was en ik met de trein verder moest, liet ik de overnachting schieten. Want ik had dat hotel in Berlijn al geboekt. Ik liet het geld leidend zijn, terwijl de ervaring van overnachten op een schip veel meer waard was geweest dan een betaalde hotelkamer.

Of die keer dat ik in Barcelona heel goedkoop tapas ging eten, zo lekker goedkoop, maar laat dat ‘lekker’ maar weg. Niet te eten. Ik liet geld leidend zijn.

Ik maak nu andere keuzes, en deze keuzes in het verleden hebben daar aan bijgedragen. Het inzicht dat ik koos voor geld in plaats van voor waarde was waardevol want daardoor kon ik zie hoe vreemd die keuzes waren. Ik wil een waardevol leven leiden, een rijk leven maar niet vanwege geld. En nu kan ik daar wel elke dag voor kiezen, omdat ik het verschil ken.

Vandaag de dag kies ik voor waarde. Geld speelt geen rol in of mijn intuïtie zegt of iets waardevol is of niet.

Komende zondag komt de derde podcast aflevering van Radio Geefeconomie online, die gaat over ‘geld in een geefeconomie’. Ben jij nieuwsgierig naar het verschil tussen waarde en geld? En naar welke rol geld heeft in een geefeconomie?