Vogels fluiten hun eigen wijsje, de zon schijnt op onze gezichten, rust omarmt ons en achter ons staat een overweldigend bouwwerk. Hoe lang zouden we binnen zijn geweest? Tien minuten, 30 minuten, een halve dag?
Is dat belangrijk om me nu af te vragen, terwijl ik van die bezichtiging sta bij te komen? Neuj, totaal onbelangrijk dus snel terug naar het gevoel en de emotie…..WOW!………

Zucht

“Wat bizar gaaf….dit is het mooiste bouwsel dat ik ooit heb gezien.” “Ja, ik ook.” ……. Waarom kent bijna niemand dit? Hoe kan het dat zo’n goddelijk mooie kerk wordt toegeëigend door mensen in plaats van opengesteld voor iedereen die zich wil laten inspireren? Dit moeten meer mensen zien!

Robbert zijn telefoon gaat terwijl wij nog volop in de wow-modus zitten. Een oud-collega belt omdat wij haar een bericht hadden gestuurd om een afspraak te maken. Ze neemt de uitnodiging graag aan, maar gaat komende week met vakantie dus het kan daarna. Vakantie….betekent dat een leeg huis? “Ja, hoor jullie zijn van harte welkom om op ons huis te passen!”

Oké, dan gaan we eerst even naar onze favoriete lunchplek in Nijmegen om wat te eten…en bij te komen. Wat een geweldige ochtend, vanuit ons boshuisje in Groesbeek naar de Cenakelkerk in Heilig Landstichting gereisd. Daar bleek die kerk het mooiste dat we ooit gezien hadden en nu hebben we vanaf morgen weer een nieuwe plek om te verblijven!

“Gaan jullie op vakantie” vraagt de eigenaresse van de lunchplek. “Nee, wij zijn dakloos, dus we hebben al onze spullen in de rugzakken zitten. We hoppen van huis naar huis. Geen idee waar we vanavond slapen, maar morgen zitten we in Beuningen voor een week!”
“Nou, wij gaan zaterdag op vakantie, dus mocht je in ons huis willen, dan kan dat ook!”

“….huh….uhm….wow, dank je!” Zo heb je geen geen verblijfplaats, zo kun je op een ochtend kiezen uit twee huizen. Gebeurt dit echt? Meestromen met de overvloed waar wij in geloven werkt! En het is nog leuk ook. Wat zijn mensen lief!

Op onze nieuwe stek voor de komende week vertellen we dat we alleen voor komende nacht nog niets hebben en superblij zijn met de gastvrijheid! De middag loopt, stroomt, we praten, we voelen, we genieten…wat een heerlijke gesprekken aan de tuintafel…ooh ja, deze mensen heb ik een keer eerder kort ontmoet….of ken ik ze al veel langer? Weer is tijd totaal onbelangrijk, verbinding overheerst.

Het stroomt zo dat we ook die avond al kunnen blijven logeren; heerlijk, openheid, geen druk, gewoon vertrouwen! Fijn om er te mogen zijn, en fijn om te kunnen geven wat we meedragen: vertrouwen, rust, liefde, een-het-komt-goed-gevoel. Heerlijk dat de ander daar altijd om kan intunen als hij of zijn wil. Een lekker gevoel om te ontvangen de avond voordat je met het hele gezin op vakantie gaat lijkt me. 🙂

’s avonds proosten we, op het leven! Een bizarre dag, woorden schieten tekort….

Meestromen, vertrouwen, complete vrijheid om te kiezen en ontvangen en geven. Leven vanuit zijn, geen angsten of onzekerheden meer, in het moment kunnen voelen wat het beste is en helemaal daarvoor gaan. Een kerk, een bos, een rugzak, een huis…wij zijn altijd thuis.