Een van de allergrootste voordelen van nieuwsgierig zijn is dat je zolang je dat bent, je niet kunt oordelen. Die twee bijten elkaar, sluiten elkaar volledig uit. Ik ben exclusief nieuwsgierig.

Vanuit mijn nieuwsgierigheid ben ik ook leergierig, open, geïnteresseerd, betrokken, aandachtig en verbonden met de wereld om me heen. Door nieuwsgierig te zijn raak ik lagen aan waar een ander nog niet naar toe durft.

Ik kan je vertellen dat het zonder oordelen heerlijk leven is. De wereld is voor mij een veld vol dingen die ik nog te weten kan komen. Er is altijd wat te bevragen, iets te ontdekken, iets nieuws te leren en een nieuw mens te ontmoeten.

Mijn nieuwsgierig wordt alleen begrensd door een ander mens, nooit door mijzelf. Als de ander open staat, kan ik vragen, als de ander gesloten is lukt dat niet. Dat verschil voel ik en daar anticipeer ik op. Er komen simpelweg geen vragen bij een afgesloten iemand, en als iemand open is blijven de vragen overvloedig stromen.

Het is zo verbindend om nieuwsgierig te zijn, om te willen weten. Juist omdat je die ander echt wil ontmoeten en ik daarin zelf geen grenzen of beperkingen voel in wat ik wil weten, ik kan volledig naar het zijn toe vragen Daardoor kan ik ook naar lagen toe die voor de ander nog nieuw zijn. Dat is soms spannend of wat ongemakkelijk in het begin. Maar door nieuwsgierig te blijven, zonder enig oordeel te bevragen en bekijken voelt de ander zich uitgenodigd om te vertellen en zo ook die lagen te ontdekken die eerder nog verscholen waren achter persoonlijke oordelen.

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven