Zondag stonden wij met een interview op de website van Floortje naar het Einde van de wereld. Hieronder kun je een stuk lezen uit het interview met Robbert.

Waarom heb je besloten te starten met de deze manier van leven?

“Ik werkte bij Triodos in crisistijd, tijdens de kredietcrisis. Het hele financiële systeem was in crisis en dat intrigeerde mij. Ik ging kijken hoe het allemaal in elkaar zat. Waarom is er een crisis? En hoe werkt het hele systeem eigenlijk? Ik was nieuwsgierig en ging op onderzoek uit. Maar hoe dieper ik ging graven hoe ongelukkiger ik werd van het huidige kapitalisme. Ik realiseerde mij dat we er in het huidige kapitalisme van uit gaan dat de mens egoïstisch. Dat is het systeem zoals het nu gebouwd is en alle structuren zijn daarop gebaseerd. Ik ben zelf overigens niet egoïstisch en als ik om me heen keek zie ik de meeste mensen ook niet als egoïsten. Misschien wel zo gemaakt maar in de kern zie ik de mens niet als egoïstisch. Opeens zag ik dat ons hele systeem gefocust is op concurrentie wat vooral veel stress oplevert. Het hele kapitalisme is een grote piramide waarin je moet proberen steeds een level hoger te komen. Maar de piramide heeft ook een onderkant die altijd in armoede zal leven. Armoede is een systematisch probleem. Het kan niet worden opgelost in het huidige systeem, we hebben een ander systeem nodig.”

Het hele interview is te lezen op de pagina Media Archief.