Omdat ‘gaan staan’ een handeling is die komt vanuit wat jij intuïtief voelt en weet kan je het heel sterk in je lijf voelen.

Als ik ga staan voel ik dat heel lichamelijk, ik voel een enorme spanning in mijn lijf. Mijn hart gaat tekeer, mijn borstkas is gespannen en ik voel me zeer onrustig. Ik voel dat ik iets ga doorbreken, iets dat de ander in stand wil houden, zo letterlijk voelt mijn lijf dat. Ik voel dat mijn kracht zich verzameld en bijna ontploft, maar dat juist niet doet omdat het zich volledig focust op die ene handeling die moet gebeuren en waar ik al mijn kracht voor nodig heb. Een soort gevoel van ‘losing my mind’, terwijl mijn ziel me precies verteld wat me te doen staat.

Als ik door die spanning heen gebroken ben en heb gehandeld naar mijn intuïtie, mijn weten en dus helemaal ben gaan staan, komt er altijd rust. En kracht, zo’n enorm gevoel van hoe krachtig ik ben als mens. En een heel tevreden gevoel. Ja dit is goed, dit moest gebeuren, nu is er weer balans. (Dit staat totaal los van hoe de ander heeft gereageerd, dit komt volledig van binnenuit).

Ik voel de spanning wegvloeien uit mijn lijf. Omdat die spanning niet meer nodig is, het moment is over zijn hoogtepunt heen, het is wat het is, ik heb gedaan wat ik moest doen. Ik ben gaan staan.

Nu kan ik het verwerken. Ik praat vaak na, ik analyseer hoe de ander reageerde en maak gevoelsmatig een nieuwe systeemopstelling om te voelen wat mijn gaan staan heeft gedaan in de relatie(s).

Het is een beproeving, en met de jaren die verstrijken en de momenten die komen wordt het makkelijker. De spanning wordt minder groot, omdat mijn kracht meer aan de oppervlakte ligt. Ik hoef niet meer zo diep te graven om te weten wat waar is en waar ik toe in staat ben. Ik kan het makkelijker bereiken en daardoor sneller uiten. Dit ga ik niet doen, dit is mijn pad, hier voel ik niets voor, hier kan ik niks mee.

Gaan staan en blijven staan is oefenen. Het trainen van je intuïtie, het leren vertrouwen op je binnenwereld én daar naar gaan handelen. Zonder terughoudendheid, helemaal vol in het licht. Dit is wie ik ben en dit is de handeling die daarbij hoort. Punt.