Waarom is gaan staan zo belangrijk, zo belangrijk dat ik er tientallen posts over kan schrijven? ­čÖé

Gaan staan gaat over je zijn, over wie je als mens bent en waar je energie van krijgt en aan geeft. En dat gaat dan weer over gezondheid, over gezonde keuzes maken. Over geheeld zijn en voor vrije, liefdevolle krachtige keuzes kunnen gaan staan, keuzes die goed voor je zijn, die voor jou kloppen.

Gaan staan gaat nooit, nooit, nooit over de ander klein maken of iets aan doen. Het gaat nooit over kleineren, schofferen, manipuleren of controleren.

Het gaat over jou, en over niets of niemand anders. Over wat jouw pad is, wat jij te doen hebt, het staat los van een ander. Het staat zelfs los van consequenties, die je soms wel en soms niet overziet. Het is nooit een reactie om iemand pijn te doen of te vechten of strijden.

Gaan staan voor wat jij weet wat waar is, van binnenuit, is altijd liefdevol. Omdat het puur is, omdat het zuiver vanuit jouw weten komt, vanuit je intuïtie en gevoel. En omdat jij dat helemaal toelaat kun je gaan staan.

Dat de ander dat niet toelaat en daar weerstand op voelt is iets van de ander, dan zegt niets over jouw actie of handelen. Dat stuk is van de ander en dat mag (of moet) je daar ook laten.

Het is dus zo belangrijk om te gaan staan omdat het de enige manier is om bij te dragen aan een liefdevollere wereld. De enige manier om uit ongezonde, destructieve patronen te stappen is door te gaan staan voor de liefde die jij voelt voor jezelf en de wereld. Door helemaal vol in het licht te gaan staan verblindt je soms mensen en voor anderen ben je juist een route-aanwijzer. Maar hoe die ander het ook uitlegt, voor jezelf gaan staan is altijd de meest duurzame en liefdevolle keuze die je kan maken.