Wat gebeurt er als je gaat staan in een gelijkwaardige relatie? Want tot nu toe hebben we het over gaan staan in relaties die ongelijkwaardig zijn en waar dus veel weerstand komt op gaan staan in je grootsheid, voor wie jij bent.

Maar natuurlijk zijn er ook gelijkwaardige relatie, waarbij beide personen kunnen zijn wie ze werkelijk zijn. Waarin werkelijk liefdevol wordt gekeken naar elkaar en waarin grootsheid en verbinding werkelijk aanwezig zijn.

Ik heb zelf maar één relatie (los van de relatie met mijn kinderen) waarin dat het geval is en dat is met Robbert. En als je in zo’n gelijkwaardige relatie zit dan is gaan staan geen uitdaging meer, dan ben je altijd kwetsbaar en open en die ander ook, je bent allebei groots en oprecht.

Als er geen weerstand komt op wie je bent, op de keuzes die je maakt en op wat je voelt dan kun je meestromen met elkaar. Dan is er heel veel ruimte om mee te bewegen met jezelf én met de ander. Er gaat geen energie verloren aan klein maken, botsen, kibbelen, strijden, manipuleren of controleren.

Meebewegen met jezelf en de ander is heerlijk. Het is het beste gevoel wat er bestaat, relatietechnisch 🙂 Omdat alles er mag zijn is er geen enkele weerstand. En doordat er geen weerstand bestaat, is er alle ruimte, en die ruimte wordt gevuld met de stroom. Je stroomt me z’n tweeën door het leven. Soms is de een leidend, soms de behoefte van de ander. Er is geen weegschaal die bepaalt wie wanneer aan de beurt is. Je bent letterlijk van gelijke waarde, alle inbreng wordt serieus genomen en op ingevoeld. Niets is kleiner dan iets anders, en ook niet groter. Je bent goed zoals je bent, met alles wat je voelt. En de ander is dat precies zo.