Het videoportret voelt voor ons heel groots en waardevol. Dat komt vooral door de manier waarop het tot stand is gekomen, namelijk op volledig geefeconomische wijze!

In een geefeconomie geeft iedereen het beste van zichzelf, vrij en overvloedig. Doordat ieder mens dat doet ontstaat er overvloed. Waar iedereen dan ook weer gebruik van kan maken. Robbert benoemt dat in het videoportret als “1+1+1=10”. Er komt door het onvoorwaardelijke aspect in het geven en doordat de transactie wordt losgelaten zoveel creatie los waardoor de waarde zoveel groter is dan als die transactie en controle er wel zou zijn.

Als iedereen zichzelf geeft in een situatie onstaat er vanzelf creatie. Iedereen is leider, eigenaar als het ware, van het creatieproces. Iedereen wil bijdrage, iedereen wil geven en wil die energie voelen die loskomt bij gelijkwaardigheid en bij werken in het nu.

En dat is dus precies wat er gebeurt is in de samenwerking met Willemijn. Zij werd geraakt door ons verhaal, zij heeft gevoeld dat zij wilde geven. Zij heeft ons benaderd of ze ons mocht filmen. En op dat moment klikte het in elkaar. Wij waren samen in creatie.

Zij stelde vragen en wij antwoorden, waardoor we samen de inhoud creëerden. Wij leven en zij filmden, waardoor er vanzelfsprekend beeld kwam dat laat zien wie wij zijn. Er werd niets afgesproken, er werd ‘gewoon’ gecreëerd!

Door die vier dagen filmen en de verbinding die daar ontstond door samen te werken kregen wij nog meer vertrouwen in Willemijn en haar gift. Ze voelde duidelijk aan wat waardevol was, dat bleek wel uit de oordeelloze vragen die ze stelde. Ze kan ons helemaal volledig zien.

En dat heeft zij verwerkt tot een videoportret, wat mooier, waardevoller, puurder en authentieker is dan als wij ons ook maar één seconde controle hadden uitgeoefend op haar gift, op haar deel van de creatie.

1+1+1 werd een 10. Een hele dikke vette, waardevolle 10!

Het videoportret is vanaf 28 februari te zien op deze website.