Hoe bewuster ik werd hoe meer dingen ik niet meer deed, omdat ik stopte met het leven in patronen en begon met leven in het Nu.

In het begin toen ik echt nog in die transitie zat weet ik nog dat ik vaak dacht: “maar als je niets meer doet of voorbereid, dan heb je geen controle meer. En handel ik dan nog wel als het echt nodig is, weet ik nog wat te doen, of ben ik dan passief?”

Een van de belangrijkste ervaringen die juist de quote van Eckhart Tolle bevestigde was toen Doris vorig jaar van de wip afviel. Ik denk dat ik letterlijk binnen drie minuten met de tandarts aan de lijn was omdat haar tand doormidden was. Ik handelde zo snel en pragmatisch en tegelijkertijd zo intuïtief. Ik wist precies wat ik moest doen en wat Robbert kon doen.

Ik kreeg de bevestiging dat in het Nu leven niet betekent dat je vanuit passiviteit alles maar laat gebeuren, maar dat je juist vanuit actief bewust zijn precies alles doet wanneer de situatie er om vraagt. Je doet niets op voorhand of achteraf, je handelt niet vanuit controle of angst of vanuit wat je in het verleden hebt meegemaakt. Je handelt enkel naar wat je intuïtie en gevoel je Nu ingeven. En dan kun je bergen verzetten, ook in een noodsituatie, op precies het juiste moment, zoals de bedoeling is.