Als je bankrekeningnummer op €0,00 staat, ga je dan dood? Stel je eens voor dat je geen geld meer zou hebben, en je zou ook geen geld gaan verdienen, wat gebeurt er dan?

Dat is een vraag die de meeste mensen zichzelf nooit werkelijk hebben gesteld, maar wel naar een bevestigend antwoord leven.

Als je geen geld meer hebt, laten mensen je dan doodgaan? Ben je niet meer de moeite waard om er te zijn als je geen geld meer hebt?

Als je geen geld meer hebt en mensen vinden het onbelangrijk dat jij er bent, en ze geven en delen dus niet van dat wat zij hebben, is het dan nog wel waardevol om te leven?

Als je €0,00 zou hebben en het zou niemand uitmaken of jij er wel of niets bent, niemand zou willen bijdragen aan jouw leven, zou je dan door geld te verdienen weer een waardevol leven krijgen, of kun je dan net zo goed dood zijn?

Als je ophoudt met geld verdienen, met werken om te kunnen leven, wordt je dan waardevoller voor de wereld of minder waardevol?

Als je geen geld zou verdienen, zou je dan wel kunnen ontvangen, of mag je enkel ontvangen als je er hard voor hebt gewerkt (schuld)?

Heb jij wel eens over dit soort vragen nagedacht?