‘Honden aan de lijn’ staat er in vier talen op het bord bij de ingang van de camperplaats.

Wat ze eigenlijk bedoelen is ‘hou rekening met elkaars behoefte’. Wij nemen dat heel serieus. En dus loopt Lobi regelmatig los en zit ze soms aan de lijn. Net hoe de omstandigheden zijn.

Wij houden ons niet aan regels, we kijken en voelen zelf wat klopt. Wij vinden het niet oké als andere mensen of dieren last zouden hebben van Lobi. Maar we vinden het ook niet oké om Lobi de hele dag aan de lijn te doen terwijl dat niet nodig is, alleen maar omdat dat ‘de regel’ is.

Als het drukker is met campers om ons heen gaat ze regelmatiger vast dan als het rustig is. Als de zwerfkatten in beeld zijn, gaat Lobi aan de lijn, als ze er niet zijn is ze los. Als Lobi ontspannen is en afgestemd op ons is ze los, als ze er niet helemaal lekker in zit en we minder op haar gedrag kunnen vertrouwen ligt ze vast.

Wij kijken naar de omstandigheden en nemen daarin alles mee wat meespeelt in wat fijn is voor Lobi, wat fijn is voor ons en wat goed is voor de omgeving.
We kiezen zelf wat goed voelt, zonder de regel leidend te laten zijn.

Als iedereen dat zou doen zou er veel meer ontspanning zijn, en veel meer afstemming op wat in dat moment klopt. En belangrijk, je zou elkaar nooit meer kunnen aanspreken over het niet houden aan regels maar wel open kunnen zeggen hoe iets voor jou voelt.