Je hebt intuïtie en je hebt angst. Als je voor het een kiest, wijs je het andere af. Ze zijn namelijk tegenovergesteld aan elkaar. Intuïtief handelen is handelen vanuit de bron die je bent. Angst is handelen vanuit je ego, vanuit de patronen die je hebt aangeleerd om te overleven.

Je intuïtie volgen is voelen en daarnaar handelen. Daar komen geen gedachtes of angsten aan te pas. Het is zuiver en helder: dit is wat ik voel en dit is wat ik te doen heb.

Als je voor angst kiest dan ga je niet naar je gevoel maar dan ga je naar je hoofd. Je denkt, wilt en weegt, ben bang dat je het verkeerde kiest wat je ook kiest. Je neemt van alles mee in je overweging: wat andere mensen vinden, welke consequenties er aan verbonden zijn, wat je het meeste oplevert.

Als je intuïtief leeft ben je niet bezig met wat het oplevert of wat het in beweging zet. Je handelt puur en alleen op dat wat klopt, vanuit de verbinding met je ziel. Alles wat uit de intuïtieve handeling voortkomt neem je voor lief. Dat is blijkbaar wat er moet gebeuren. En daar kies je dan voor, in vertrouwen en met overtuiging.

Durf jij te vertrouwen op wat je voelt en daar naar te handelen?