Er hangt een kunstwerk over geefeconomie in Utrecht Leidsche Rijn, en het is zo tof!

Voor de expositie ‘out of office’ werd ik geïnterviewd over de toekomst van werk. Op basis van dat interview werd in één dag een kunstwerk gemaakt door Bo. Dat kunstwerk is de hele zomer, samen met vijf anderen, in Leidsche Rijn.

Bo (de kunstenaar) beschrijft het als volgt: “Tijdens het gesprek hadden we het over hoe het systeem waarin we leven mensen in een hokje duwt. Dat heb ik gebruikt als basis voor mijn illustratie. Op een abstracte maar ook bijna letterlijke manier heb ik hun boodschap vormgegeven. “We leven in een wereld van exact dezelfde dozen, vierkant en passend, maar wij zijn anders. Wij willen een andere manier vinden om te kunnen leven. Een leven waarin geven en gul zijn centraal staat.” Ik heb dit op een contrasterende manier neergezet: de rechte lijnen van de gebouwen en daarnaast de organische lijnen van de boom: de giving tree.’

Er is een korte video gemaakt waarin je kunt zien hoe de ‘giving tree’ tot stand kwam en waarbij je stukken uit het interview met mij kunt horen. Die video kun je bekijken via mijn #linkinbio.

Mocht je het leuk vinden om de expositie in het echt te zien (tot 15 september), dan kun je via de website van Het Nut zien waar je een plattegrond kunt ophalen.