Wie de magie van de getijden op zich in laat werken kan niet anders dan in overgave leven.

Ik zocht afgelopen week nog eens op hoe het zat met eb en vloed, volle en nieuwe maan en springtij. Voor Doris en voor mijzelf. De filmpjes die we zagen legden het eenvoudig uit. En toch kwam het binnen, ik werd me weer bewust van de magie van de natuur, het universum, de kracht en de perfectie van hoe het allemaal in elkaar zit.

Als je volledig en zonder voorwaarden vertrouwd op de natuur, en dus op je eigen natuur, je eigen Zijn, dan leef je in overgave. Je vertrouwd er op dat je als mens (en ieder mens) als vanzelf in het universum past. Dan vertrouw je er op dat er voor alles een plaats is. De overgave aan liefde, natuur, de stroom, de overvloed en de universele wetten maakt dat je niet langer denkt dat je ergens controle over hebt. Je weet dat manipuleren, controleren en organiseren geen enkel bestaansrecht hebben. Dat het niets van waarde toevoegt door op die manier te leven en werken.

Alles van waarde is er al, in je, in het universele systeem van overvloed en vertrouwen. Het is binnen handbereik, want je bent er onderdeel van en het is onderdeel van jou.

Als je de magie van eb en vloed in ziet, en hoe bizar bijzonder perfect dat is, dan hoe je nooit meer te twijfelen aan de perfectie van jezelf, van je naaste of de omstandigheden. In de stroom, in de overgave, in de natuur is alles perfect in balans. Op en neer, op en af, eb en vloed, in harmonie, als water. Laat je meestromen met de perfectie.