Wij kopen het liefst weinig en als we kopen doen we dat bewust. Voordat we Nederland verlieten kocht ik voor de kinderen nog wat kleding: een groot pakket tweedehands kleding voor Iza en een paar sandalen en een nieuw vest voor Doris.

De afgelopen maanden kochten we niets nieuws voor onszelf of de kinderen qua kleding. Toch kregen we allemaal nieuwe (tweedehands) kleding. We kwamen vaak gezinnen tegen met kinderen die net ouder waren dan onze kids dus we ontvingen allerlei kleding. Ook kregen ik en Robbert tweedehands kleding én nieuwe kleding die gered was uit een vuilcontainer bij een supermarkt. We lieten een keer tweedehands laarzen en schoenen voor de kids vanuit Nederland bezorgen tijdens de lockdown.

Toch viel het me de afgelopen weken op de de pyjama’s van Doris wel erg kort werden en ze weinig korte broeken had. Ook Iza groeide uit zijn pyjama en shirts (korte broeken had hij juist veel gekregen). En de laatste keer dat ik nieuwe kleding kocht was tijdens de zwangerschap van Iza (2,5jaar geleden), dus een aantal shirts vielen letterlijk uit elkaar op de naden.

En dan gaan we heel bewust kijken wat we nodig hebben. Ik kocht twee nieuwe shirts en een korte broek (die heb ik nu twee). Voor Doris kocht ik twee pyjama’s en voor Iza twee pakjes die hij aankan als pyjama en overdag. Ik maakte van een lange zwangerschapsjurk een korte jurk zodat ik hem nog aan kan. Ik knipte wat broeken van Doris tot korte broek. En ik kocht geen nieuwe schoenen voor Doris want ondanks dat de oude te klein zijn gaat ze toch geen schoenen dragen deze zomer. Bewust kiezen dus, wat is er echt nodig en wat niet.

De kleding van Iza die hem te klein is gaat naar een andere kindje en de kleding van Doris en mijn stofresten gaan in de kledingbak bij de supermarkt.

Heerlijk om lekker op te ruimen. We kunnen nu weer een zomer vooruit. Hoewel Robbert en ik beide nieuwe sandalen nodig hebben, maar die komen er pas als onze huidige slippers echt niet meer kunnen.