Dat we enthousiast zijn over het videoportret is duidelijk, het is een prachtig portret geworden!

Een van de belangrijkste redenen dat het zo goed is is omdat je echt heel puur ziet wie wij zijn. De maakster van het portret, Willemijn, stuurde ons een bericht met de uitnodiging om ons te portretteren en schreef daarin dat zij ons oordeelloos wilde vastleggen. En dat is precies wat ze gedaan heeft.

Ze heeft ons gefilmd en vragen gesteld zonder enige oordeel, waardoor wij helemaal vrij konden vertellen. Het stroomde omdat we er helemaal mochten zijn.

Je ziet dus in het portret helemaal ons, zonder filter erop van de maker. Er worden geen kritische vragen gesteld, en wordt niet opgehemeld of mooier gemaakt dan het is. Wat je ziet is wie wij zijn. Wat je ontvangt is dat wat wij te geven hebben. Het is niet kleiner gemaakt en ook niet groter.

Ik vind het bijzonder knap dat iemand dat zo kan maken. Het voelt kloppend dat Willemijn dat voor ons gemaakt heeft, het is een supersamenwerking. Wij kijken oordeelloos naar de wereld en zij kijkt oordeelloos naar ons. Wij geven dus samen de wereld zoals hij is oordeelloos weer. Ik ben benieuwd of jij als kijker ook oordeelloos kunt kijken…

Volgende week zondag 28 februari komt het videoportret online op de website van Geefeconomie. Ga jij kijken?