Tegenlicht, Lauren, Umberto, Jan Rijdt Rond, De Nachtzoen, Waar Doen Ze Het Van…ze waren allemaal geïnteresseerd in ons verhaal over Geefeconomie. Er werd gebeld, onderzocht, uitgenodigd, er werd zelfs echt gefilmd…maar nooit kwam het er van, nooit werden wij uitgezonden op TV. Soms voelde het van onze kant niet goed en soms was het vanuit de andere kant niet passend.

Maar….op dit moment landt er aan filmploeg op Faro Airport om ons drie dagen te komen filmen in het bos. En wat zijn we daar opgetogen over! Het voelt echt als een langgekoesterde droom die uitkomt. Eindelijk kwam er een paar weken geleden een uitnodiging die echt goed voelde, waar het enthousiasme en de oprechte interesse vanaf spatten. Er was direct een klik, ja dit kon zomaar eens wat worden! Wat we zeiden werd begrepen, ontvangen en er werd op doorgevraagd.

Maar ja, ons leven is op dit moment in Portugal, niet in Nederland. Dus naar Nederland reizen om daar te filmen was voor ons geen optie. Dat was spannend om aan te geven, want misschien zou het daarop afketsen. Want tja, budgetten enzo.

Ons verhaal bleek interessant genoeg om de reis te maken voor de filmploeg. We komen in een docu-serie van 5 afleveringen in 2 afleveringen voor. Daarin vertellen we over hoe we leven zonder de hechting aan spullen en bezit en hoe wij leven zonder te werken voor een baas. Onderwerpen waar wij uitgebreid en doordacht ons licht op kunnen laten schijnen.

Wat hebben we er zin in! Om te vertellen, voor te leven op de geweldige plek waar we nu zijn en op het moment dat heel Nederland daarvan mee kan genieten op TV!

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven

“Worden jullie eigenlijk ook gefilmd mam?”, vraagt Doris als wij praten over de filmcrew die ons komt filmen.

Ik lig helemaal in een deuk om deze vraag, krijg tranen in mijn ogen van het lachen. Het is zo typisch Doris deze vraag.

Komende dagen worden wij voor een Nederlandse docu-serie gefilmd om te vertellen over hoe het leven is zonder gehechtheid aan spullen en zonder te werken voor een baas. Er komt een filmcrew uit Nederland naar het bos in Portugal om ons te interviewen en om te zien hoe ons leven eruit ziet rondom deze onderwerpen. Zowel Robbert als ik zijn daar erg enthousiast over, het voelt als een droom die uitkomt, eindelijk met ons bijzondere verhaal en visie op televisie!

Maar qua enthousiasme spant Doris wel de kroon! Ter voorbereiding op de filmdagen praten wij met onze kinderen over wat ons te wachten staat. Doris denkt groots, heel groots. Ze wil zingen over de natuur en vriendschap, ze wil alles laten zien, de wijngaard, de ezeltjes, de tent. Ze wil graag dat haar de vraag gesteld wordt hoe ze het vind om zulke bijzondere ouders te hebben. 🙂 Regie in handen van Doris wat haar betreft.

We temperen haar verwachtingen en leggen haar uit dat wij Geefeconomie iets beter uit kunnen leggen aan de kijkers dan zij. Ja, dat begrijpt ze wel, ze heeft vandaag pas geleerd wat het woord ‘ritme’ betekent, dus ze weet nog niet alles.

Het is geweldig om te zien hoe betrokken Doris is bij onze bijzondere manier van leven, hoe gelijkwaardig ze is aan ons en aan de mensen die komen filmen. Volledig onderdeel van het team met haar zeven jaar.

Het is heerlijk om haar enthousiasme te voelen over dat we te zien zullen zijn voor duizenden mensen en “misschien al die mensen wel gaan kiezen om ook zo gelukkig te worden als wij zijn!”

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven