Het oude gaat zich niet zomaar gewonnen geven. Het oude gaat spartelen en dwingen en krampachtig proberen om te blijven overleven. En daar hebben ze jou bij nodig. Zonder mensen is er geen systeem. Zonder mensen die meedoen zijn de structuren leeg en overbodig en verdwijnen ze langzaam.

Laat je leiden door die kramp, zie hem, voel hem en beweeg de andere kant op. Laat je door de kramp maar uit het systeem duwen. Geef je maar over aan wat er werkelijk is en beweeg maar mee met je natuur…dan kun je niet langer vast houden aan wat je nu wordt voorgeschoteld.

Als we allemaal gaan kiezen en gaan handelen naar de nieuwe structuren, die gebaseerd zijn op verbinding, op liefde, op vertrouwen, dan houden de structuren die daar niet op gebaseerd zijn vanzelf op te bestaan.

Daarvoor hoef je alleen maar je aandacht te geven aan dat wat je graag in leven wilt houden. Je hoeft dus niet te gaan demonstreren, je hoeft niet te vechten, je hoeft niet te discussiëren…dat is zonde van de energie. Geef de energie maar aan het nieuwe, aan de zorg voor jezelf. Om zonder angst in kleine stapjes te bouwen aan iets nieuws.

Resoneert deze boodschap? Delen mag!

Heb jij de nieuwe podcast al gehoord? Een hoopvolle, eerlijke boodschap over hoe dan, en waarom! Je kunt hem beluisteren via Spotify of ons YouTubekanaal.