Hoe kunnen we zorgen dat iedereen zich waardevol gaat voelen?

Wat allereerst belangrijk is, is dat we gaan inzien waar we staan als mens. Overal wordt ons verteld dat we niet goed genoeg zijn. Religie is bijna altijd gebaseerd op schuld (“Mijn schuld, mijn grote schuld”) en daarmee maken mensen zich klein, ze maken zich nietig.

En ook de economie is gebaseerd op schuld. Als we ‘gewoon’ meedoen, komen we een vast stramien. Werken voor geld, zodat er maandelijks inkomsten zijn om de maandelijkse verplichtingen te kunnen voldoen. Alleen dat stramien staat totaal haaks op creatie vanuit jezelf. Mensen kiezen een baan en daarmee verkoopt bijna iedereen zijn ziel. De meeste mensen zijn daarmee een slaaf van het systeem.

En steeds meer mensen zoeken dan naar zingeving en komen uit bij spiritualiteit. Alleen ook hier is in de meeste gevallen een vibe van ‘je bent nooit goed genoeg’. Het is hier alleen anders ingepakt, namelijk dat je je altijd door kan ontwikkelen. Je bent nooit af. Maar als je nooit af bent, voel je je nooit heel… Terwijl juist de magie, juist de stap naar een nieuwe, mooiere wereld hem zit in jezelf omarmen zoals je bent. Je bent al perfect. Je bent een kind van God. Ook jij bent magisch op deze wereld gekomen. Ook jij bent uniek en hebt een unieke gift, een unieke kleur.

Als we willen veranderen, moeten mensen dit gaan voelen. En als mensen dit gaan voelen en hier naar gaan handelen,veranderen vanzelf ook de systemen.

Het enige wat wij kunnen doen, is het voorleven. Laten zien dat het anders kan. En van daaruit kunnen mensen een voor een gaan kiezen voor het nieuwe, het magische.. en dan kan de Geefeconomie ontstaan.