Opgewonden, nieuwsgierig, krachtig en kwetsbaar, dat zijn de vier woorden die mijn gevoel beschrijven over het laten zien van het videoportret aan de wereld.

Ik ben zo ontzettend benieuwd wat andere mensen ervan vinden, daarin zit hem de nieuwsgierigheid, ik kijk uit naar reacties. Ik voel dat het zo waardevol en puur is, daarin zit hem de opwinding, dat de wereld dat kan zien in plaats van alleen maar lezen. En daar hopelijk op gaat reageren. De kracht zit hem in de woorden die wij zeggen en voorleven, er is geen speld tussen te krijgen, het klopt van alle kanten en dat is zo’n krachtig gevoel. De kwetsbaarheid zit hem in de grootsheid van onze visie, die zo afwijkend is van de norm. Daar weer actief voor gaan staan door het aan iedereen te laten zien voelt kwetsbaar, spannend.

Wat gaat er komen? Gaat het ontvangen worden door mensen? Gaan meer mensen onze visie begrijpen of op zijn minst interessant vinden? Komt er beweging uit voort, en welke beweging gaat dat dan zijn?

Wat er ook aan ‘de andere kant’ gebeurt, voor ons is het allemaal nu al zo prachtig en waardevol. De dagen met Willemijn, het zien van wie wij zijn en hoe wij bewegen van een afstandje, de prachtige beelden van Doris. Het videoportret heeft ons al zo ontzettend veel gegeven, en dat blijft, wat een ander er ook bij voelt.

En tegelijkertijd gunnen wij andere mensen ook zo een bewust en vervullend leven, en weten we dat dit videoportret bij kan dragen om mensen te bereiken. Dus zetten we het in de wereld, kan iedereen het via onze website, op YouTube en Vimeo bekijken…en zien we wel en wachten we af, in nieuwsgierige, opwindende, krachtige kwetsbaarheid!

Komende zondag is het videoportret vanaf 11u (NLse tijd) te zien via onze website. We horen heel graag wat het bij je raakt!