Weer werd er gefilmd vandaag door Willemijn en verteld door ons. Wederom prachtige vragen!

Kun jij 5 verschillen noemen met een gezin van jullie leeftijd die in het andere systeem leeft? Zal Doris ooit in het onderwijssysteem zitten? Als zij dierenarts wil worden, hoe gaat dan als ze geen opleiding volgt? Wat gebeurt er als jullie terug zouden moeten in het kapitalisme?
Is het eenzaam? Denk je dat geefeconomie ooit de norm wordt? Hoe voelt het om te weten dat jullie altijd buitenbeentjes zullen zijn?
Hoe is het contact met je ouders en familie, hoe reageren zij op jullie keuzes? Wat is er voor nodig om in een geefeconomie te kunnen leven? Waarom kiezen mensen vooralsnog niet voor een geefeconomie?

Wederom zo fijn om te vertellen, en overal een antwoord op te hebben. Alles is gevoeld, doorleefd, de visie van geefeconomie is rond en sluitend, op alle vlakken. Robbert en ik vertellen precies hetzelfde verhaal, hij vaak met iets meer nuance dan ik. 🙂

Ik hoor mijzelf bijvoorbeeld zeggen; “Een boek lezen over natuurlijk ouderschap is al geen natuurlijk ouderschap.” Of, “Wie zijn wij om te bepalen wat en wanneer Doris moet leren, we kunnen haar beter leren volledig haar behoefte te volgen dan kan ze zelf leiding nemen over haar leven (en leren).” “Het zou mij dus niets verbazen als Doris op haar zestiende dierenarts is.”

Heel benieuwd wat voor moois er uit gaat ontstaan! Mocht je nieuwsgierig zijn naar de antwoorden hou mijn insta dan in de gaten, als het videoportret klaar is zet ik hem natuurlijk online!