Wat doet het met een mens als je buiten alle gebaande paden en vaststaande structuren opgroeid?

Wij krijgen er een steeds beter beeld van met twee kinderen die de leeftijd krijgen waarop ze zich goed kunnen uiten en we gesprekken kunnen voeren over hun steeds groter wordende wereld.

Onze kinderen zijn als vrij mens geboren (net als ieder mens), en wij doen er niets aan om dat te veranderen. Ze gaan niet naar school en hebben en geven alle ruimte om zich te ontplooien zoals dat bij hen past. Ze kunnen dus ‘zichzelf zijn’ zoals de in kern zijn.

De één introvert, beschouwend, zachtaardig en uitermate krachtig. De ander extravert, creatief, nieuwsgierig en uitermate krachtig. Ze leren en leven zoals dat bij hen past, heel simpel. Wij leggen hen niets op en drukken ze nergens in.

We krijgen steeds meer in de gaten dat het werkt zoals wij dachten dat het zou werken. Kinderen die vrij zijn kunnen zelf tot diepe inzichten komen in het leven, ze verkennen de wereld op hun eigen tempo en manier. Ze kunnen nieuwsgierig blijven en geven aan de wereld wat zij van ons ontvangen en zelf zijn: open, nieuwsgierig en betrokken.

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven