Soms heb ik dat, dat ik gewoon persé ergens over wil schrijven, terwijl ik weet dat het me volgers kost. Dat mensen afhaken op wat ik vind dat er wel mag zijn, en zij dat niet willen weten.

De betekenis van ‘er mogen zijn’ is dat je er als mens helemaal mag zijn. Concreter betekent dat, dat ik alles mag voelen wat ik voel. Dat ik situaties en mensen mag beschrijven zoals ik ze heb ervaren. Dat gaat dus niet over meningen, of het afbranden of kwetsen van mensen, maar wel over kwetsbaar en krachtig aan de wereld laten weten hoe het voor mij is geweest, wat ik ervaren heb, wat ik voel en zie gebeuren, hoe het mij heeft geraakt.

Ik zit nu weer (jaja, ongoing process) in een situatie waarin al dit bovenstaande er niet mag zijn. Omdat als ik het wel zou zeggen energetisch mijn kop eraf gaat. En daarbij houden ze alles zo potdicht dat ik het niet kan zeggen, het lukt niet meer.

Ik heb het jaren geprobeerd, om gevoel en ‘mijn andere kijk’ in te brengen in gesprek. En elke keer kwam dan de afwijzing. Elke keer als het maar een beetje over gevoel gaat, over mijn kant van het verhaal en hoe iets mij raakt, word ik verbannen naar het rijk der schuldigen. Ik zie het verkeerd, ik ben de boeman, ik heb het er zelf naar gemaakt. Victim blaming en gaslighting is aan de orde van de dag.

Het heeft mij pijn gedaan, het heeft me uit balans gehaald, toen ik het bleef proberen en toen ik er mee ophield voor de lieve vrede (en mijn aantal volgers). Met beide ben ik nu gestopt.

Ik word afgewezen, ik met mijn gevoel en zuivere weten mag er niet zijn in de wereld (alleen deze zin al triggered bij menen hoe arrogant ik wel niet ben, wie denk ik wel niet dat ik ben om te zeggen dat ik ‘zuiver weet!’).

In plaats van het nodig te hebben om volgers te winnen en relaties ‘goed te houden’ die het in wezen niet zijn, kies ik voor mijn eigen gevoel en mijn binnenwereld, 💯 %. Dat is werkelijk voor mij het enige dat nog telt, dat ik voel dat het klopt en goed is wat ik voel. En het is goed. (En dit schrijf ik ook een beetje om mijzelf nogmaals te bekrachtigen)

——————

Komende zondag komt de podcast ‘Gaan staan & blijven staan’ online, ga jij luisteren?