Afgelopen weken is deze vraag ons weer vaak gesteld. Als sinds het begin van geefeconomie, nu 9 jaar geleden, is dit een vraag die geregeld voorbij komt. In vier blogs geef ik antwoord op de meest gestelde vraag aan geefeconomie; ‘wat geven jullie?’. Dit is antwoord 3.

Wij geven de visie van geefeconomie aan de wereld. En om concreter te worden, dit betekent dat wij een website hebben gemaakt, dat ik elke dag inspiratie geef via Instagram. Wij delen ons videoportret, dat wij samen met een documentairemaakster hebben gemaakt, met de wereld. Wij hebben volledige zorg en aandacht voor onze kinderen, onze hond, onszelf en elkaar (in die volgorde). Wij zijn bezig met een boek, wij beantwoorden op het moment tientallen berichten, allemaal met aandacht.

Iets minder concreet maar minstens net zo essentieel is hoe wij voor onze kinderen, onszelf, elkaar en de wereld zorgen. Wij leven voor dat ieder mensen goed is zoals hij of zij is. Wij dragen uit dat alles er mag zijn, ook datgene wat pijn doet. Wij herhalen elke keer opnieuw hoe mooi mensen zijn en dat we elkaar kunnen vertrouwen. We blijven staan voor liefde, voor licht, voor verbinding en vertrouwen, hoe hard de andere wereld ons ook de grond instampt. We blijven verkondigen dat ook die mensen, die niets van ons moeten weten, de moeite waard zijn om een nieuwe wereld voor te creëren. Zodat iedereen kan ervaren wat wij ervaren. Zodat iedereen zich mag voelen zoals wij ons voelen: waardevol en rijk.

Die uitnodiging zit in alles wat we doen, zichtbaar en onzichtbaar maar voor iedereen voelbaar. Of je het gaat voelen is aan jou.