Begin 2013 wordt Stichting Geefeconomie opgericht. Naast een bezield initiatief, voelt het voor zowel Petra als Robbert goed om Geefeconomie ook een meer officiële vorm te geven.

Een vrouw van de wereld die geen behoefte heeft om zo expliciet zonder geld te gaan leven en een man die de maanden daarvoor de hemel op aarde heeft ervaren, juist door zonder geld te leven. Dat vraagt heel erg veel afstemming, want dat het pad samen bewandeld gaat worden, dat is iets dat zeker is. De grootste uitdaging voor Petra is om met kracht te gaan staan voor het pad dat zij kiest. Geen voor-wat-hoort-wat meer, geen angst meer en uit patronen stappen die niet duurzaam en heilzaam zijn. Dat is een kluif, want er komt behoorlijk wat weerstand van de mensen om haar heen. Zij leert in die eerste jaren van geefeconomie hoeveel kracht het kost en oplevert om werkelijk vrij te zijn.
De grootste uitdaging voor Robbert zit hem in het gevoel van overvloed blijven ervaren, zonder daarbij expliciet zonder geld te leven. Geld weer toelaten, maar er niets voor doen, er niet voor werken en er zeker niet weer afhankelijk van worden. Geld zien als een middel, dat er soms is en soms niet, en dat, dat niet uitmaakt voor je levensgeluk. Onvoorwaardelijk en vrij blijven leven dus, met alles dat zich aandient.

Eind 2013 zeggen zij de studio in Nijmegen op waar zij sinds hun tweede ontmoeting samen hebben gewoond en vertrekken zij naar Zuid-Oost Azië. Als zij na drie maanden terug komen wonen zij tijdelijk een in huis van iemand die op reis is. Vele (ongeveer veertig) huizen zullen volgen, en met enkel twee backpacks reizen zij door Nederland en vertellen het verhaal van een geefeconomie. Ondertussen ontdekken zij zelf steeds meer van de geefeconomie en vormt zich een glasheldere visie en levenswijze.

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven