Begin 2012 ontmoet Robbert veel mensen, leest veel en denkt na over wat geefeconomie is en hoe de wereld eruit zou zien in een geefeconomie. Het is een prachtig beeld! Om dit prachtige beeld ook te kunnen voelen en ervaren moet hij echter ook stappen gaan zetten. Hij moet letterlijk de wereld in om te zien wat er mogelijk is. Hij besluit om zijn huurhuis op te zeggen en bijna al zijn spullen weg te geven (op een telefoon, laptop en wat kleren na). Hij schrijft hierover een blog en krijgt tientallen reacties. Van mensen die spullen willen komen halen tot aan mensen die hem willen ondersteunen in zijn stappen en hem welkom heten in hun huizen en aan hun eettafels.

In de weken daarna reist hij door Nederland om zijn verhaal te delen, om nieuwe inspiratie op te doen en bovenal om te ontdekken of de overvloed waar hij zo stellig in gelooft, er werkelijk is. Op het moment dat zijn geld op is neemt hij een radicaal besluit: “Ik leef wel zonder”! Het pad zonder geld is aantrekkelijker dan het pad met geld. Niet alleen aantrekkelijker, ook meer kloppend. De overvloed die hij heeft ervaren door te geven en delen zou verdwijnen op het moment dat hij weer iets zou moeten gaan doen om geld te verdienen. In de weken daarvoor heeft hij ervaren hoe vrij een mens kan zijn als hij onvoorwaardelijk leeft, als hij gewoon genoeg is met wie hij is, zonder afhankelijk te zijn van wat je doet. Daar wil hij meer van ontdekken, en dat kan op dit moment het beste zonder geld.

Hij past op huizen, geeft workshops en lezingen over zijn visie en ervaringen, schrijft blogs en komt regelmatig in de media. Hij komt terecht op Lowlands en Into The Great Wide Open en ontvangt wekelijks mails van mensen die hem bemoedigen en uitnodigen.
Een van de mensen die via Twitter van Robbert en geefeconomie hoort, is Petra. Direct zoekt zij contact met Robbert en dat groeit heel snel uit tot innig contact. In augustus 2012 ontmoeten zij elkaar voor het eerst in levende lijve is. Het is meteen ‘aan’ en helder dat zij samen iets te doen hebben in de wereld. Het verhaal van geefeconomie wordt vanaf dat moment een verhaal van hen samen.

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven