Toen vorig jaar ons videportret uitkwam en wij hem de wereld instuurden, stuurden wij hem ook naar Tijn Touber. Wij lazen zijn boeken in de begintijd van Geefeconomie en waren onder de indruk, ja, hij voelt hetzelfde als wij! Een boodschap van liefde, onvoorwaardelijk geven en overvloed.

Er kwam geen reactie. Ook niet toen ik hem later nog eens een mail stuurde met een uitnodiging tot verbinding.

Een jaar later, het initiatief van Tijn ondergaat een naamswijziging, Wise Tribe Community wordt Gevonomie. Wij krijgen bijna wekelijks mail van mensen die ons vragen of wij Tijn en Gevonomie al kennen. We worden genoemd onder de posts van Gevonomie op Facebook en Instagram. Robbert stuurt een uitnodigende mail. Geen enkele reactie.

Wij hebben ons de afgelopen weken verdiept in Gevonomie, wij hebben opnieuw ingevoeld op wat zij zeggen en doen en of dat met elkaar verband houdt. Dat doet het niet. Zij zeggen een wereld zonder geld te willen creeren en daar voor is €50.000 nodig. Zij zeggen onvoorwaardelijk te willen geven, maar geven aan ‘mensen die het niet kunnen betalen’ (wat een vrij letterlijke voorwaarde is). Ze zeggen een nieuwe systeem te willen creeren waarin mensen met elkaar verbonden zijn, maar pakken de uitgestoken hand van mensen die al tien jaar in zo’n systeem leven niet.

Wij zijn daar niet teleurgesteld over, of boos of verdrietig. Het gaat ze alleen niet brengen waar ze zeggen te willen komen. En dat is jammer. Want aan het bereik en de reacties te zien is het animo voor een nieuwe wereld met als basis onvoorwaardelijk geven en ontvangen heel groot. Mensen verlangen ernaar, mensen willen aan de hand genomen worden om hen te laten zien waar ze moeten zijn. En al die mensen worden teleurgesteld. Want een wereld zonder geld creeren met geld is niet hoe het werkt. Onvoorwaardelijk geven door voorwaardelijk te geven is niet de stroom. Verbinding zonder in contact te treden bestaat niet.

Onze uitnodiging aan Tijn blijft staan, onvoorwaardelijk, hoe lang die ook genegeerd wordt. Leer van ons, pak onze hand, de handen die al tien jaar ervaring hebben, de tien jaar lang niets anders hebben gedaan dan onvoorwaardelijk geven en ontvangen. Experts zijn in vertrouwen en in wat angst met je doet. Precies kunnen uitleggen én voorleven hoe een wereld van waarde en overvloed werkt. Dat begint niet met een crowdfunding of met een app, dat begint met je eigen patronen doorbreken. Stoppen met ‘dank je wel’ zeggen omdat het hoort, stoppen met geven aan mensen die het nodig hebben, stoppen met gecoördineerd geven en ontvangen. Dat begint met vrij geven, kwetsbaar en open zijn, je angsten aankijken, snappen hoe het systeem werkt en met uitgestoken handen pakken van mensen die je willen leiden naar daar waar het te vinden is, in een hele nieuwe wereld.

Wees welkom!

LEES HIER MEER BLOGPOSTS

I am here!

Zich achter mijn benen verschuilend lopen we het terrein op van de 'Olifantjes', een peutergroep waar we een keer eerder zijn geweest. Iza vertelde vanochtend al dat hij het 'spannend en leuk' vind om te gaan. Op dit moment overheerst overduidelijk 'spannend'....

Lees meer

De economie stort in elkaar

𝘋𝘦 𝘩𝘦𝘭𝘧𝘵 𝘷𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘣𝘢𝘬𝘬𝘦𝘳𝘴 𝘴𝘵𝘢𝘢𝘵 𝘰𝘱 𝘥𝘦 𝘳𝘢𝘯𝘥 𝘷𝘢𝘯 𝘧𝘢𝘪𝘭𝘭𝘪𝘴𝘴𝘦𝘮𝘦𝘯𝘵, 𝘦𝘷𝘦𝘯𝘢𝘭𝘴 𝘷𝘦𝘦𝘭 𝘬𝘸𝘦𝘬𝘦𝘳𝘴. 𝘌𝘯 𝘵𝘢𝘭𝘭𝘰𝘻𝘦 𝘮𝘦𝘯𝘴𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘻𝘪𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘬𝘰𝘮𝘦𝘯 𝘪𝘯 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘤𝘪ë𝘭𝘦 𝘢𝘳𝘮𝘰𝘦𝘥𝘦. 𝘋𝘦 𝘣𝘢𝘴𝘪𝘴 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘤𝘳𝘪𝘴𝘪𝘴 𝘭𝘪𝘨𝘵 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘬𝘳𝘦𝘥𝘪𝘦𝘵𝘤𝘳𝘪𝘴𝘪𝘴. 𝘛𝘪𝘫𝘥𝘦𝘯𝘴 𝘥𝘦 𝘬𝘳𝘦𝘥𝘪𝘦𝘵𝘤𝘳𝘪𝘴𝘪𝘴 𝘪𝘴 𝘩𝘦𝘵 𝘣𝘢𝘯𝘬𝘸𝘦𝘻𝘦𝘯 𝘸𝘦𝘳𝘦𝘭𝘥𝘸𝘪𝘫𝘥 𝘧𝘢𝘪𝘭𝘭𝘪𝘦𝘵 𝘨𝘦𝘨𝘢𝘢𝘯. 𝘔𝘢𝘢𝘳...

Lees meer

Lees jij ze allemaal?

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven

NederlandsEnglishDeutsch