In de nieuwe wereld is alles anders, alles. Niets is meer hetzelfde. De structuren en patronen die je gewend bent zien er totaal anders uit. De conditioneringen die je zijn opgelegd en waar vanuit je handelt zijn er niet meer. Er is alleen nog maar gevoel, geen emotie. Er is alleen nog maar innerlijk weten, geen ratio.

 Iets waaraan je de nieuwe wereld kunt herkennen en voor jezelf kunt nagaan hoever je er nog vanaf bent zijn de rollen van mannen en vrouwen.

Natuurlijk!
In de nieuwe wereld (en dus in de oeroude wereld en in de natuur) is de mannelijke energie zacht, ondersteunend, introvert, warm, kalm, rust-gevend, verzorgend in de dagelijkse praktijk en wijs.

De vrouwelijke energie is leidend, uitgesproken, pro-actief, zorgdragend voor het geheel, uitnodigend, open, intuïtief en wijs.

Dat is een enorm verschil met de eigenschappen die mensen nu denken te hebben en daaruit voortkomend de structuren die nu aangehangen worden door de meeste mensen. Zeker in ‘spirituele kringen’ worden vrouw bijvoorbeeld vaak benoemd als zacht. Terwijl dat in de natuur een eigenschap is die beter past bij de mannelijk energie. Zacht, verzorgend, rustig, kalmte uitstralend naar iedereen die in zijn (of haar, want vrouwen hebben soms ook meer mannelijk energie) buurt komt.

Mannelijke energie
Mannen worden in het huidige systeem gezien als en gemaakt tot hard, emotieloos, strijdend en overheersend. Als je invoelt op een aantal mannen die jij kent dan kun je voelen dat dit niet klopt. Dit zijn geen mannelijke eigenschappen. Sterker nog, het zijn eigenschappen die eigenlijk niet eens echte eigenschappen zijn, gezien vanuit het menselijke zijn. Het zijn eigenschappen die door het hoofd, de ratio gemaakt worden en het systeem (van hoofden) heeft hier alle structuren op gebouwd. De natuur van de mens, en dus ook van de man, is totaal anders.

Voel maar eens echt in op jezelf, je vader, op je partner, je zoon of je broer. Ga maar eens zitten en voel maar eens in op zijn werkelijke natuur. Die natuur die, als hij er naar zou handelen, hem gelukkig zou maken.

Vrouwelijke energie 
Vrouwen worden in het systeem gemaakt tot kwetsbaar, lief, aandoenlijk, niet serieus te nemen, minderwaardig en emotioneel. En vanuit die ondergeschikte rol moeten ze zorgen dat hun gezin strak georganiseerd is zodat hun partner nergens ‘last’ van heeft. Ook dit zijn geen eigenschappen die van binnen uit komen, het zijn aangeleerde, bedachte eigenschappen om te zorgen dat de mannen zoals ze in het systeem nodig zijn, kunnen blijven overheersen. Het is niet de natuur van een vrouw (of iemand met vrouwelijk energie) om minderwaardig en lief te zijn. Dat bestaat in de natuur simpelweg niet. In de natuur is iedereen liefdevol en van gelijke waarde.

Voel maar eens in of dat echt klopt voor jou zelf, je moeder, je zus, je dochter of je vriendin. Ga maar eens zitten en voel maar eens diep van binnen in op haar werkelijke natuur. Die natuur die, als zij er naar zou handelen, haar gelukkig zou maken.

Handelen vanuit patronen of je natuur
Als het je lukt om in te voelen op de mannen en vrouwen die jij kent, op hun werkelijke energie, die bijna onzichtbaar verborgen ligt onder een systeem van structuren en patronen waarin zij moeten zij wie ze niet zijn, kun je ook voelen waarom ze handelen en andere behandelen zoals ze nu doen. Het doet namelijk zeer om tegen je natuurlijke staat van zijn in te moeten gaan, je hele leven. Om je onbewust te zijn van de persoon die je werkelijk bent, en in een wereld te leven waarin je nooit uitgenodigd zal worden om die werkelijke natuur te laten zien. 

 

 

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven