“JA!” roepen Robbert en ik vol overtuiging!

Doris stelde de vraag of alles in een Geefeconomie gratis is. Robbert en ik antwoordden op precies hetzelfde moment vol overtuiging. Ja. Alles in een Geefeconomie wordt gratis gegeven en ontvangen.

Geld is gratis, de kermis is gratis, groenten zijn gratis, restaurants zijn gratis. Internet is gratis, huizen zijn gratis, werk is gratis. Leren is gratis, zwemmen is gratis, boeken zijn gratis, kleren zijn gratis. Alles wat je maar kunt bedenken is gratis, ofwel, er is geen geld mee gemoeid.

Voor Doris is dit een opluchting, zij zegt regelmatig hoe fijn het zou zijn als geld niet zou bestaan. Als iedereen alles geeft en ontvangt wat nodig is om samen te leven. Ik vind de onbevangenheid mooi en doe niets om haar rijke en open geest te verdoezelen met ‘dat kan niet’, ‘zo werkt het nu eenmaal’ of ‘je hebt geen idee als kind’.

Ik sta namelijk volledig achter haar idee dat de wereld er een stuk beter voor zou staan als alles gratis zou zijn. Alles iedereen weer zou leren geven en ontvangen, en afbakenen en grenzen aangeven. Dat zou een hele gezonde ontwikkeling zijn waar mensen enorm mee geholpen zouden zijn. Een wereld ook waarin niemand te manipuleren is met geld, of angst heeft voor te veel of te weinig. Alles is voor iedereen beschikbaar, ja dat is echt wel innovatief!

Dus ja, in een Geefeconomie is alles gratis, mag je geven en ontvangen en ook nog vragen wat je nodig hebt op dat moment. Dat is niet armoedig maar juist overvloedig. Doris weet dat, zij voelt hoe het van nature werkt. Haar bevestigen is mijzelf bevestigen. Ja, het kan, ja, het zou zoveel fijner leven zijn in een gratis wereld voor iedereen.

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven