Door de bosbrand is er nu een glimp van de Geefeconomie zichtbaar.

Afgelopen dagen heeft er een flinke bosbrand bij ons gewoed. De bosbrand is ons tot op 5 kilometer genaderd, maar inmiddels is de brand gelukkig onder controle!

Een heftige en intense gebeurtenis natuurlijk. Maar wat wel fascinerend is, is dat er als vanzelf een Geefeconomie op gang komt. Mensen vangen mensen op die geëvacueerd moeten worden, mensen vragen om hulp bij het herstel van hun huis of boerderij, mensen bieden ‘daycare’ aan voor kinderen, er wordt drinken en eten naar de brandweer gebracht. Er gebeurt vanalles.

Het doet me denken aan de vraag “Wat als iedereen ‘de boel de boel laat’ en nog dit jaar overschakelt op de Geefeconomie – wie gaat er dan voor eten zorgen? Wie gaat er zieken verzorgen?” Deze vraag werd door een journalist aan ons gesteld.

En dat is precies wat er nu gebeurt. Door de bosbrand laat iedereen de boel, de boel en juist dan gaan mensen zorgen voor eten, zorgen voor de zieken; zorgen voor elkaar!

Ook Petra haar antwoord op de vraag “Wat als iedereen ‘de boel de boel laat’ en overschakelt naar Geefeconomie?’ is heel mooi:
‘Dat zou geweldig zijn!’, roept Smolders. ‘Als iedereen zich overgeeft, is het niet zo dat huizen ineens instorten en dat boeren ineens geen eten meer verbouwen. De samenleving blijft gewoon bestaan, die wordt alleen volledig anders ingericht. Alle bezit komt vrij, iedereen kan het gebruiken. Er komt een enorme overvloed en verbinding.’

Wat deze situatie met de bosbrand ons dus weer laat zien, is hoe dichtbij de Geefeconomie eigenlijk is. Juist als we de boel, de boel laten, kunnen we kiezen voor een Geefeconomie.
______
Gelukkig had ik deze blog al geschreven. Een kwartier later was het gevoel van een Geefeconomie die op gang kwam alweer weg.

Het was echt maar een glimp van Geefeconomie helaas. Een “professionele” partij nam de app-groep over. Zij coördineren nu efficiënt vraag en aanbod en zijn ook een crowdfunding van 100.000 euro gestart voor de mensen die het zwaarst getroffen zijn. BAM! Alle energie eruit! Weg Geefeconomie! Zóóó zonde 🤦

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven