Geefeconomie had net zo goed cocreatie-economie kunnen heten. Het is in de kern namelijk hetzelfde en elke keer als ik nadenken over wat wij zouden kunnen doen om de visie van Geefeconomie over te brengen kom ik uit bij cocreatie.

Onvoorwaardelijk geven lukt alleen als je, je openstelt en kwetsbaar bent in wat je te geven en ontvangen hebt. Als je iemand tegen komt die diezelfde open houding heeft dan ontstaat verbinding. In die verbinding gaat geven en ontvangen vanzelf, je stemt af en dat leidt tot samen leven. Vanuit die verbinding komt de sterke behoefte om samen dingen te doen, mooie dingen verder de wereld in te brengen. Dan kom je dus bij cocreatie uit.

De stroom van onvoorwaardelijk geven en ontvangen leidt tot verbinding, leidt tot samen leven en dat leidt tot samen creëren. Het beeld van samen creëren is er een van overvloedig ideeën tot uitvoering brengen, die ook weer leiden tot meer verbinding, samen leven en cocreëren. Zo kom je samen in een oneindige cirkel van samen vooruit bewegen, met als basis verbinding, afstemming en creatie. Een betere basis voor een samenleving kan ik niet bedenken.

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven