Vandeweek stuurde Petra 🦎 Smolders me een artikel door over FOFO. Je kent waarschijnlijk FOMO wel, Fear of Missing Out. De angst dat je er niet bij bent, niet bij hoort. En nu is er dus ook FOFO, Fear of Finding Out.

Wow, deze is zo treffend! Deze angst hebben we zo vaak bij mensen gezien… Fear of Finding Out. Dus de angst om iets te ontdekken.

Dat merk ik nu bijvoorbeeld sterk met de bankencrisis. Voor mij is het overduidelijk dat er een heftige crisis aan zit te komen die velen van ons zal raken. En dat er met de CBDC een nieuw, nog heftiger geldsysteem aankomt.

Maar vrijwel niemand stelt me hier vragen over, want stel je voor dat het waar is. Als je ontdekt dat het waar is, staat jouw leven op zijn kop.

Hetzelfde hebben we al 11 jaar met Geefeconomie. Er zijn wel mensen nieuwsgierig en doen stapjes in onze richting. Maar als mensen echt dichtbij komen, worden ze angstig en kiezen ze toch om in het kapitalisme door te gaan en niet in de Geefeconomie te stappen.

Dit is ook FOFO. Want als je ontdekt dat Geefeconomie echt kan, komt alles op losse schroeven te staan. Jouw baan, jouw relatie, jouw vriendenkring, jouw familie. Alles heb je opgebouwd in dit systeem. En als je dus in de Geefeconomie gaat leven, wordt alles onzeker. Dus als je wilt behouden wat hebt, kun je beter je ogen sluiten voor deze nieuwe ontdekking.

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven