Kan er een school zijn in Geefeconomie? Eventueel een school die je zelf opzet en leidt?” Dat vroeg een goede vriend aan mij vorige week.

Het is een vraag waar ik vaak over na heb gedacht en op heb ingevoeld. Nee, scholen bestaan niet in een Geefeconomie. Dat was dus ook het antwoord dat ik hem gaf.

Hij sputterde tegen, hij nam niet zomaar genoegen met een ‘Nee’…want tja, scholen zijn toch belangrijk! Als je zegt dat je zonder scholen kan leren en leven, wat doen al die kinderen dan op school?!

Ik legde hem uit dat scholen niet zouden bestaan omdat iets organiseren op groepsniveau waar je dan aan mee moet doen niet de natuurlijke stroom is. Je weet niet waar je behoefte aan hebt als je in de ochtend opstaat, dus kun je onmogelijk iets organiseren dat dan voor een groep geldt, laat staan vast dagen in de week, op gezette tijden.

Hij sputterde nog steeds tegen…Maar, maar, je kunt toch de intentie hebben om samen te komen en dat iedereen wel vrij is om te kiezen om daadwerkelijk te komen?

Ja, dat klopt, dat is de intentie van een leven in Geefeconomie! Het samen creëren, met elkaar leven en bij elkaar zijn. Dat noem ik geen school, dat noem ik gewoon leven.

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven