“De huidige economie bestaat uit allemaal kleine transacties. Als wij nou van al die transacties giften maken, leven we in de Geefeconomie. Als ik daaraan denk, voel ik dat wereld dan zoveel leuker is, zoveel vrijer… zonder stress.”

Onder andere dit vertel ik in de podcast van Elfanie toe Laer ‘FD De week voorbij’. Elfanie spreekt ook Wouter van Noort over zijn sabbatical, Ton Wilthagen over de anti-werk beweging en Sebastien Valkenberg legt uit waarom hij de anti-werk beweging ‘misplaatst en onethisch’ vindt.

En even voor de duidelijkheid. Zowel Wouter als ik zijn niet anti-werk. Een wereld zonder werk bestaat toch ook niet? Er is toch altijd zorg voor elkaar of het werken op het land of wat dan ook. Mijn visie is vooral dat we datgene moeten bijdragen waarbij we geluk en vervulling vinden. Ik heb de overtuiging dat we dan een wereld krijgen die veel beter in balans is. Omdat we ons dan allemaal meer vervuld voelen, zal er minder criminaliteit zijn, minder verslaving. En zullen we minder spul nodig hebben, waardoor de duurzaamheidsvraagstukken als vanzelf worden opgelost.

De podcast kun je hier luisteren:

 

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven