Onvoorwaardelijk geven is een werkwoord. De afgelopen tien jaar ontdekten wij alle facetten van onvoorwaardelijk geven. Vooral door te experimenteren en te creëren. We zetten vele projecten en initiatieven op. Om de wereld en onszelf te laten zien wat onvoorwaardelijk geven is, hoe het eruit kan zien en hoe het voelt. 

De Gulle Gevers
Een van de eerste initiatieven was de Gulle Gevers, waarbij we met een groepje mensen de straat op gingen om mensen een fijne dag te wensen. Niets anders te geven dan onszelf en het menselijk contact. Het was in het begin spannend, daarna euforisch. Hier kun je er meer over lezen.

Geeffeest
Een feestelijke officiële start van Stichting Geefeconomie.

Week of My Life
Een week waarin jongeren door middel van opdrachten en creativiteit aan de slag gaan met de vragen: “wie ben ik en wat wil ik?”. Er werd gekampeerd, gepraat, gelachen, gedanst, getekend (in de trein door onbekende), kampvuur gemaakt en geconfronteerd.

Vredespad
Het creëren van een vredespad in Museumpark Orientalis in samenwerking met diverse levensbeschouwende organisaties. Je kunt als bezoeker over het vredespad wandelen en geïnspireerd raken door quotes van diverse nobelprijs winnaars van de vrede.

Eigenwhys – Opleiders voor bezield leven
Omdat de visie van Geefeconomie voor mensen moeilijk was om toe te passen in het leven bedachten wij in 2014 Eigenwhys, een opleiding voor bezield leven. Toen we voelden dat we in de coachingsrol kwam betekende dat het einde van Eigenwhys, we hadden iets groters te doen dan mensen coachen, we hebben een nieuwe systeem te bouwen!

De nieuwe bank
Een onderzoeksgroep die de mogelijkheden onderzocht voor een bank die dienstbaar is voor mens en natuur. 

De Zoete inval
In de zomer van 2016 huurden wij een groot huis en organiseerden wij twee weken de Zoete Inval. Een plek en tijd waarin mensen met ons mee konden leven in geefeconomie. Lees hier meer.

Good Finance
Een coöperatie van vernieuwers in de financiële sector. Operatief tussen 2017 en 2019.

Geefeconomieplek De Stroom
Van september 2017 tot en met februari 2020 creerden wij aan De Stroom, een geefeconomieplek in Nederhemert-Zuid. Net als bij de Zoete Inval konden mensen met ons meeleven volgens de geefeconomische principes. Daarnaast creëerden wij zelf een overvloedige eetbare tuin.

Bankvanwaarde
Een initiatief dat in 2021 werd gestart waarbij geld schuldenvrij wordt ingezet om de wereld een mooiere plek te maken. Het geld dat op de bank wordt gezet kan op het gewenste moment stromen naar mooie projecten waardoor geld weer dienstbaar wordt aan mens en natuur. 

Geefeconomie Netwerk
Een online netwerk waarbij deelnemers met elkaar diepgaande, open gesprekken kunnen voeren en samen kunnen experimenteren met onvoorwaardelijk geven en ontvangen. Dit netwerk is inmiddels uit de lucht.

Uitnodiging tot verbinding
Er zit een duidelijke lijn in al die creaties en hersenspinsels van ons. Het zijn allemaal initiatieven die uitnodigen tot verbinding!  

De Gulle Gevers, De Zoete Inval, Eigenwhys, De Stroom; allemaal initiatieven die beginnen met geven. Wij geven, wij nodigen uit om mee te doen, wij dagen uit om open te stellen. Dat kunnen we alleen maar doen omdat we zelf ook naar die waarden handelen. Wij zijn open en daardoor kunnen we mensen een fijne dag wensen en verbinding maken. Wij zijn uitnodigend, vandaar uit kunnen wij samen leven met mensen die uitgenodigd durven worden. Wij geven en dagen mensen uit om te ontvangen. Als die stroom van open en uitnodigend geven op gang komt, dan is er verbinding. 

Geen van de initiatieven die we de afgelopen 10 jaar initieerde overleefde. En daar is een simpele reden voor. Mensen durven niet te geloven dat onvoorwaardelijk geven bestaat. Dat je ze zomaar een fijne dag wenst, zonder bijbedoelingen. Dat je ze zomaar uitnodigt in je huis, zonder tegenprestatie. Dat je ze zomaar wat geeft, zonder voorwaarden. 

Wij blijven geven, er zijn altijd weer nieuwe creaties die opkomen die op dat moment passen bij de energie en bij wat we te geven hebben. Wij blijven onvoorwaardelijk uitnodigen, wij blijven onvoorwaardelijk creëren, wij blijven onvoorwaardelijkheid uitdagen. Omdat we weten dat het in de kern in iedereen aanwezig is én omdat dat is wat we te doen hebben. 

Want alleen als mensen mee gaan doen, als mensen zich werkelijk durven te verbinden, als mensen de uitnodiging onvoorwaardelijk aannemen, dan ontstaat er een nieuwe wereld voor iedereen. Dat maakt onvoorwaardelijk geven ook zo mooi, dat doe je nooit alleen voor jezelf. Dat doe je voor iedereen.

Bewustzijn

Lees hier alle blogposts
over bewustzijn & intuitïe

Natuurlijk leren

Lees hier alle blogposts
over natuurlijk leren &
onvoorwaardelijk ouderschap

Een nieuwe wereld

Lees hier alle blogposts
over een nieuwe wereld

Over geld & geven

Lees hier alle blogposts
over geld & geven